Teknoloji Avrupa Tehdit Altında!

Avrupa Tehdit Altında!

25.03.2010 - 16:06 | Son Güncellenme:

ESET’in bulut malware analiz sistemi olan ThreatSense.Net, Avrupa’da aktivitesi giderek yükselen bir truva atı tespit etti.

Avrupa Tehdit Altında

Win32/Lethic.AA adlı truva atı, bilgisayarlara bulaşmak için, başka bir malware (zararlı yazılım) üzerinde geliyor ya da var olan bir malware tarafından indiriliyor. Truva atının asıl amacı, bulaştığı makineyi oldukça güçlü bir spam ağının parçası haline getirmek. Tespitten kaçabilmek amacı ile kodları "explorer.exe" içine gömülüyor.

Tehlikenin ülkelere dağılımı

Mart ayı ortası itibarı ile Win32/Lethic.AA, başta % 13 ile Hollanda olmak üzere bir çok ülkeyi etkisi altına almış durumda. Estonya, Belçika, Danimarka, Norveç, İsveç, Portekiz ve Slovenya bu tehditten etkilenen ülkeler arasında. Truva atı Slovakya, Hırvatistan, Sırbistan, Yunanistan, Rusya ve İngiltere'de ise sadece % 1 ile ilk 20 arasına girmeyi başardı.

ESET, bu Truva atı ile başedebilmeniz için internet tarayıcınız ve güvenlik yazılımlarınızın en son sürümlerini kullanmanızı ve internette gezinip dosya indirirken çok dikkatli olmanızı öneriyor.

Daha fazlası için ShiftDelete.Net sitesini ziyaret edebilirsiniz.