Teknoloji Babasından sonra bu kez oğul Bush

Babasından sonra bu kez oğul Bush

14.12.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Babasından sonra bu kez oğul Bush

Babasından sonra bu kez oğul Bush

Babasından sonra bu kez oğul Bush

Babasından sonra bu kez oğul Bush
Başkan seçilen George Walker Bush, ülkenin en köklü siyasi ailelerinden birinin üyesi olarak, babasının ardından Amerikan siyasetinde yerini aldı.
Bush'un babası George Bush Sr., 1988 başkanlık seçimini kazanarak, 1989-93 yılları arasında bu görevi yürüttükten sonra şimdiki ABD Başkanı Demokrat Bill Clinton'a yenildi. George W. Bush'un kardeşi Jeb Bush da halen Florida Valiliği görevini yürütüyor ve geleceğin muhtemel başkan adayları arasında sayılıyor.
George W. Bush, 1946 yılında, Connecticut eyaletinin New Haven kentinde doğdu. 1968 yılında, Yale Üniversitesi'ni bitirdikten sonra 1975'te iş idaresi alanında master derecesini aldı. Bush, askerlik görevini, 1968-73 yılları arasında, ailesinin yerleştiği Texas eyaletinde Ulusal Hava Muhafız Kuvvetleri'nde uçak pilotu olarak yaparken, Vietnam'da savaşmamak için dönemin önemli yetkililerinden olan babasının nüfuzunu kullandığı iddia edildi.
1978 yılında Temsilciler Meclisi üyeliği için Cumhuriyetçi Parti'den milletvekili adayı olarak yarıştıysa da seçimi kaybetti. Bush, 1989-94 yılları arasında Texas Rangers profesyonel beyzbol takımının başkanlığını yürüttü. Aynı yıllarda, Bush Petrol ve Gaz Şirketi'ni kurdu ve yönetim kurulu başkanlığını yaptı. 1994'te Texas Valisi seçilen Bush, 1998'de bu valilik seçimini açık farkla yeniden kazandı. Bush, Cumhuriyetçi Parti çevreleri tarafından 1998'den bu yana başkanlık seçimine hazırlanıyor. 2 yıldır Laura Bush ile evli olan George W. Bush'un ikiz kızları var.
Bush, başkanlık ön seçiminde zorlu bir yarıştan sonra Arizona Senatörü John McCain'i yenerek Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adayı oldu.
George W. Bush'un başkan seçilmesiyle birlikte, ABD tarihinde ikinci defa Bush ailesi, baba-oğul olarak bu görevi üstlenmiş oldular. ABD tarihinde daha önce, ülkenin ikinci başkanı John Adams'ın oğlu John Quincy Adams da Başkan seçilince, Adamslar, bu ünvanı taşıyan ilk aile olmuştu.