Teknoloji Bayrampaşa'dan 1 tutuklu ambülansla

Bayrampaşa'dan 1 tutuklu ambülansla

19.12.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Bayrampaşa'dan 1 tutuklu ambülansla

Bayrampaşadan 1 tutuklu ambülansla

Bayrampaşa'dan 1 tutuklu ambülansla

Jandarma timlerinin kurtarma amaçlı olarak operasyon düzenlediği Bayrampaşa Cezaevi'nden çıkartılan 1 tutuklu, ambulansla hastaneye kaldırıldı.
Güvenlik kuvvetlerinin operasyonu sürerken, cezaevinden ambulansla çıkartılan bir tutuklu, saat 09.45 sıralarında Haseki Hastanesi'ne getirildi.
Jandarma nezaretinde bu hastanede tedavi altına alınan tutuklunun, 61. gününe giren ölüm orucuna katılan tutuklulardan biri olduğu belirtildi.
Bu arada jandarma timleri, operasyon sırasında Bayrampaşa Cezaevi'nin çatısını da kullanıyor. Gaz maskeli jandarma ekiplerinin, içeriye girebilmek için buradaki bloğu kırmaya çalıştıkları görülüyor.
Bayrampaşa Cezaevi'nin üstünde uçuş yapan bazı televizyon kanallarına ait helikopterlere, saat 08.00 itibarıyla güvenlik kuvvetlerince yasak getirildi. Cezaevinin üzerinde askeri bir helikopter uçuş yapıyor.
Öte yandan, saat 10.00 sıralarında cezaevinden yoğun duman yükseldi. Yaklaşık 15 dakika boyuncu süren yoğun duman, daha sonra yerini eski haline bıraktı. Aynı saatlerde, Bayrampaşa Cezaevi'ne yeniden ambulans ve itfaiye araçlarının giriş yaptığı gözlendi. .
Polisin İsmetpaşa Caddesi üzerinde kurduğu barikatın ardında bekleyen yaklaşık 30 kişilik tutuklu ve hükümlü yakını ile güvenlik kuvvetleri arasında zaman zaman tartışma çıktı. Bu grubun, polis kordonu arkasında bekleyişi sürüyor.

Ümraniye'deki durum
Bu arada, Ümraniye Cezaevi'nde başlatılan operasyon da devam ederken, cezaevinden çıkan 4 ambulans, GATA Haydarpaşa Eğitim Hastanesi'ne geldi.
Ümraniye Cezaevi'nden saat 09.30'dan itibaren kısa aralıklarla ayrılan ambulanslar GATA Haydarpaşa Eğitim Hastanesi'ne giriş yaptılar.
Ambulanslarla Acil Servis'e getirilen 5 jandarma personelinden 1'inin ameliyata alındığı öğrenildi.
Söz konusu ambulansların ayrılmasından sonra, Ümraniye Cezaevi'ne 4 ambulans giriş yaptı.