Oyun Bedava Oyunlara Gözaltı!

Bedava Oyunlara Gözaltı!

26.04.2013 - 15:57 | Son Güncellenme:

Mobil sektörün gelişmesi ile birlikte Free to Play birçok oyun sever tarafından kullanılmaya başlandı. Peki Free to Play nedir?

Bedava Oyunlara Gözaltı

Free to Play en basit anlamda oyunu ücretsiz olarak indirdikten sonra kişinin oyun içinde ilerlemesinin daha da kolaylaştıran bazı içerikleri satın alması anlamına gelmektedir. Free to Play oyunlarda illa bu özel içerikleri almak zorunda tabiî ki değilsiniz ama oyun sizi sardıysa ister istemez küçükte olsa bazı şeyler alabiliyorsunuz. Ben Shadow Gun Dead Zone oyununu oynuyorum ve burada başka kişilerle online olarak savaşıyorsunuz ve bazı içerikler almazsanız oyunda ilerlemeniz oldukça zor oluyor.

Haberin Devamı

Evet sistem beni bunu almaya zorlamıyor ama karakterimin zırhının güçlenmesi yada elindeki silahın öldürme etkisinin fazlalaşması için mutlaka para ödemek durumunda kalıyoruz. Hiç alakasız birinin Need for Speed oyununda 100 dolara mükemmel bir araç aldığını da görebiliyorsunuz.

İşte bu noktada İngiltere de görev yapan Adil Ticaret Merkezi ebeveynlerden gelen şikayetler doğrultusunda, ülkedeki Free to Play oyunlarını kontrol atına almak ve bunlara belli bir sınırlama getirmek amacıyla bir çalışma başlattı. Bu çalışmanın sonucunu büyük oyun firmaları merakla bekliyor. Yıllık milyarlarca dolar para dönen bu sektörün belli bir sınırlama altında kalması hem oyun severleri hem de oyun geliştiricileri oldukça kötü yönde etkileyecektir. Madalyonun ters yüzünde ise oyunlara kendilerini kaptırmış çocukların aileleri var. Bu ikilemde kazanacak tarafın çok açık olduğunu düşünürsek, oyun sektörünün kendine yeni bir para kapısı bulması gerekecek gibi görünüyor.