Teknoloji Haberleri BEKO’ya ABD’den tasarım ödülü

BEKO’ya ABD’den tasarım ödülü

30.05.2007 - 00:00 | Son Güncellenme:

Beko’nun, ürettiği LCD televizyonu ile Amerika’dan "Good Design" tasarım ödülünü alan "ilk" Türk markası oldu.

BEKO’ya ABD’den tasarım ödülü

Beko’dan konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, The Chicago Atheaeum (Mimari ve Tasarım Müzesi) tarafından, 1950’den bu yana düzenlenen ve inovasyon ile tasarımın sembolü olarak görülen Good Design ödülünü, Beko markalı LCD televizyonun almaya hak kazandığı belirtildi.
        
Açıklamada, Beko L serisi 32" LCD televizyonun teknoloji, estetik, kalite ve fonksiyonellik gibi kriterlerin yanı sıra özellikle kendi alanına getirdiği farklı tasarım anlayışı ve özgünlüğü dikkate alınarak değerlendirildiği kaydedildi.
        
Açıklamaya göre, Beko L Serisi 32" LCD televizyon, tüketicilere sabit disk özelliği ile canlı yayını durdurup, kalınan yerden seyredilen programa geri dönme imkanı sağladığı gibi LCD PVR özelliği sayesinde reklamları hızlı geçerek sadece sevilen programları izleme fırsatını da beraberinde sunuyor.
        
160 GB dahili bellek (hard disk) kapasitesine sahip televizyon ile istenilen programı, tercih edilen gün ve saatte seyretme olanağı ile yayının tüm kontrolü tüketiciye bırakılıyor.
        
HD Ready ile daha kaliteli yayın izleyebilme özelliğine sahip ürün, yurt dışındaki tüketicilerle buluşurken, Türkiye pazarına da Haziran 2007 itibariyle sunulacak.