Teknoloji Bilgisayarıyla resmi olarak evlenmek istedi, reddedilince dava açtı

Bilgisayarıyla resmi olarak evlenmek istedi, reddedilince dava açtı

11.09.2017 - 15:11 | Son Güncellenme:

ABD'nin New Mexico Eyaleti’nde bilgisayarıyla evli olduğunu söyleyen Chris Sevier adlı kişi, Alabama eyaletine elektronik birlikteliğini tanımayı reddettiği için dava açtı.

Bilgisayarıyla resmi olarak evlenmek istedi, reddedilince dava açtı

milliyet.com.tr

Haberin Devamı

ABD'nin New Mexico Eyaleti'nde yaşayan Chris Sevier adlı kişi, bilgisayarıyla resmi olarak evlenme isteğine engel olunduğunu savunarak mahkemeye başvurdu

Cinsel yönelimini "makinist" olarak tanımlayan Chris Sevier, 31 Ağustos'ta Alabama'da haklarını ileri süren bir dava açtı. Bilgisayarıyla manevi anlamda evli olduğunu ve bu birlikteliğe resmiyet kazandırmak istediğini kaydeden Sevier, söz konusu evliliği “Anayasal hak” olarak tanımladı.

Dava, Gov Kay Ivey, Başsavcı Steve Marshall ve Blount İlçesi Yetki Veren Hakim Chris Green'e karşı açıldı.

Sevier, "New Mexico'da kadın benzeri özelliklere sahip bir nesneyle evlendi" iddiasıyla ona yeni bir evlilik lisansı verilmesi istedi. Al.com, Green'in evlilik ruhsatlarını eşcinsel olarak tanımlayanlara, ancak zoophile'lara, makinistlere ve çokeşlilere açıklamadığını bildiriyor.

Haberin Devamı

Sevier, dava başvurusunda, "Eğer hemcinsle evlenmek yasalsa, insanların bilgisayarıyla evlenmeleri de yasallaşmalı. Bu talep sivil toplumun gerektirdiği bir hak olarak kabul edilmeli" dedi.

Dava dosyasında kendilerini poligamist olarak nitelendirdikleri bildirilen diğer üç kişi, birbirleriyle evlenmeye çalışıldığında lisans almaktan geri çevrildi.

Hakim, eyalet yasasının kendisine "cansız bir nesne" ile evlenmek isteyenler için tek kişilik lisanslar vermesine izin vermediğini de sözlerine ekledi.

Sevier, Texas, Utah ve Colorado gibi diğer eyaletlerde benzer dava açtı.