Populer Bilim Bilim adamları ormanda bulunan iki başlı geyiğin sırrını araştırıyor

Bilim adamları ormanda bulunan iki başlı geyiğin sırrını araştırıyor

17.05.2018 - 18:28 | Son Güncellenme:

Minnesota'da mantar hasatına çıkan biri çift başlı geyik buldu. Masallardan fırlamış gibi duran çift başlı geyik, bilim adamlarının ilgisini çekti.

Bilim adamları ormanda bulunan iki başlı geyiğin sırrını araştırıyor

milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Bazen mantar avı sizi çok farkl bir yere götürebilir. Minnesota'da bir adam mantar toplamaya çıktığı sırada ormanda ölmüş durumda iki başlı geyik buldu.

Minnesota Üniversitesi Doğal Kaynaklar Bölümü'nden Geyik ekolojisti olarak çalışmalarını yürüten Gino D'Angelo, "Muhteşem bir keşif ve son derece nadir bir durum. Öyle ki, bunun ne kadar nadir gerçekleşen bir durum olduğuyla alakalı rakam dahi veremem. Senede on milyonlarca hayvan doğup ölüyor ve öyle görünüyor ki vahşi doğada keşfetmediğimiz bir sürü şey var."

Bu durum yapışık ikizlere bir örnek. Daha önce bu tür yapışık ikizler doğada görüldü. Yapışık ikizler, koyun, inek, gibi hem evcil hem de yabani hayvanlarda nadiren meydana gelen bir durum. 1671 ve 2006 yılları arasında bilimsel literatürde 19 vaka saptandı. Bu 19 vakadan 5'i geyik.

Haberin Devamı

Bilim adamları ormanda bulunan iki başlı geyiğin sırrını araştırıyor

Ak kuyruklu geyikte, her iki fetüsün aslında ikiye ayrılmadığı tek vücutta iki tane kafa olduğu bildirildi. Ak kuyruklu geyikler iki yıl önce keşfedildi. İki başlı geyik Minnesota Doğal Kaynaklar Departmanına gönderildi ve ayrıntılı olarak inceleme için donduruldu.

Araştırma ekibi Minnesota Üniversitesi Veteriner Tanı Laboratuvarı'nda vücudun tam bir nekropsi, MRI ve CT taramasını yaptı.

Kadın faunasının bir bedeni olduğunu, ancak omurganın toraksta ikiye ayrıldığını buldular. Böylece iki ayrı boyun ve iki ayrı kafa vardı. Bir anüse rağmen, iki ayrı gastrointestinal yol vardı. Ayrıca ortak bir perikardiyal kese ve iki ayrı kalp vardı. Bununla birlikte, sadece bir karaciğeri paylaştılar. D'Angelo, "Anatomileri, yaşayamayacağını gösteriyordu." dedi.