Teknoloji Haberleri Bilişimin CEO’ları ‘kriz dersi’ için toplanıyor

Bilişimin CEO’ları ‘kriz dersi’ için toplanıyor

20.10.2008 - 01:00 | Son Güncellenme:

Microsoft Türkiye, teknoloji firmalarını ana gündemi ‘kriz’ olan toplantıda bir araya getiriyor. Bilişimcilerin krizle ilgili sorularına Garanti Bankası’nın CEO’su Özen ile Ekonomik Araştırmalar Müdürü Gelberi yanıt verecek

Bilişimin CEO’ları ‘kriz dersi’ için toplanıyor

Finans piyasalarında yaşanan global dalgalanmanın Türkiye’yi de olumsuz yönde etkileyeceği yönündeki beklenti bilişim sektörünü harekete geçirdi. Microsoft Türkiye’nin davetiyle bu çarşamba günü İstanbul, Conrad Otel’de akşam toplantısında bir araya gelecek olan sektörün önde gelen yöneticileri, kafalarındaki soruları Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen ve Garanti Bankası Ekonomik Araştırmalar Müdürü Ali İhsan Gelberi ile paylaşma imkânı bulacaklar.
Microsoft Türkiye Genel Müdürü Çağlayan Arkan’ın mektubuyla olağanüstü toplantıya davet edilen yöneticilerin çoğunluğu etkinliğe katılacakları yönünde bilgi notu geçtiler. Davetli listesinde HP, Sony, Turkcell, Arçelik, Vestel ve Teknosa’nın da aralarında bulunduğu şirketlerin genel müdürlerinin yanı sıra, Türkiye Bilişim Vakfı ve Türkiye Bilişm Derneği gibi sivil toplum kuruluşlarının da başkanları yer alıyor.

Krizi fırsata çevirmek
Ergun Özen ve Gelberi’nin yapacağı konuşma-sunumların ardından yemekli davette krizin Türkiye ekseninde masaya yatırılması bekleniyor. Gündem maddeleri ise, “şirketlerin döviz açıkları”, “alternatif borçlanma yöntemleri” ve “krizi fırsata çevimek” gibi konu başlakları olacak.
‘Olası krize hazırlıklı olmak’ fikriyle yola çıkılan toplantının amacını Microsoft Türkiye’nin Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Çağan, şu sözlerle özetliyor: “Global krizin getirdiği döviz dalgalanmaları ve olumsuz haberler, birçok sektörde olduğu gibi bilişim sektöründe de tedirginlik yaratıyor. Bu ortamın daha iyi analiz edilebilmesi ve doğru eylem planlarının uygulanması, en zor krizlerden bile zararsız çıkılmasını sağlayabilmektedir. Bu düşünceyle, sektörün sivil toplum örgütlerini, bir çok şirketin yetkilisini bir araya getireceğimiz bir toplantı düzenliyoruz.”

Öneriler paketi
Mustafa Çağan ayrıca, “Ergun Özen ve Ali İhsan Gelberi’nin kriz değerlendirmeleri ve önerileri sayesinde sektörün önümüzdeki döneme daha güvenli ve bilinçli bakmasını sağlamayı amaçlıyoruz” diyor.
Çağan, krizin reel ekonomiye sıçraması halinde firmaların sıkıntıya girebileceğini ve pazarın daralabileceğini aktarıyor. Çağan, böyle bir dönemde şirketlerin nakit akışlarını çok iyi yönetmeleri ve verimliliklerini artırırken, maliyetlerini azaltmaları gerektiğini belirterek, Microsoft çözümlerinin de bu gibi konularda şirketlere yardımcı olacağını sözlerine ekliyor.

Bilişimin CEO’ları ‘kriz dersi’ için toplanıyor



XBox 360 kasım ayında Türkiye’de

Haberin Devamı

Piyasalarda yaşanan krizin, kurlardaki hareketlenmenin de etkisiyle Türkiye’de yavaş yavaş hissedilmeye başladığını söyleyen Mustafa Çağan, şu an itibariyle krizin, sektörde belirgin bir etkisinin olmadığının da altını çizdi.
Bu arada Çağan, Microsoft’un uzun zamandan bu yana Türkiye’de satışı için çalışmalar yürüttüğü XBox 360 adlı oyun konsolunun bu ay sonunda Türkiye’deki tekno marketlerde satışa çıkacağı bilgisini de verdi.
Çağan, Microsoft’un eğlence kategorisinde yer alan Zune adlı müzikçalarının ise henüz Türkiye piyasasında satışına başlanmayacağıni söyledi.