Teknoloji Bir dizi yenilikle geliyor! Google, Chrome'un yeni sürümünü yayınladı

Bir dizi yenilikle geliyor! Google, Chrome'un yeni sürümünü yayınladı

26.07.2017 - 10:50 | Son Güncellenme:

Google, popüler internet tarayıcısı Chrome'un yeni sürümünü yayınladı. Chrome 60, Touch Bar destekli MacBook için de yeni özellikler getiriyor.

Bir dizi yenilikle geliyor Google, Chromeun yeni sürümünü yayınladı

Chrome, dünyadan muhtemelen 1 milyardan fazla kullanıcısuyla web geliştiricilerinin dikkate alması gereken önemli bir platform. Google da internet tarayıcısı Chrome'un Windows, Mac ve Linux için yeni sürümünü yayınladı.

Haberin Devamı

Chrome 60, uzun zamandır beklenen Touch Bar desteğiyle macOS için güncellendi. Bu sürüm Ödeme Talebi API'ı ve güncellenmiş bir Kimlik Bilgisi Yönetimi API'ı da dahil olmak üzere, geliştirici odaklı bir dizi özellikle geliyor.

İlk olarak, macOS kullanıcıların Touch Bar'ın düzenini değiştirebileceği anlamına geliyor. Kullanıcılar menü çubuğunda, Görünüm/Dokunmatik Çubuğu Özelleştir seçeneğine ilerleyerek buraya yeni tuşlar ekleyebilir veya kaldırabilir, Chrome'a ??özgü kısayolların yanında parlaklık ve ses ayarlarını yapabilirsiniz. Tabii bu özelliği kullanabilmek için Touch Bar destekli MacBook Pro'ya sahip olmanız gerekiyor.

Chrome 60, CSS font-display özelliği ve CSS @ font-face tanımlayıcı siteler tarafından daha hızlı yazı tipi yüklenmesine izin veriyor. Kimlik Bilgisi Yönetimi API'ı, geliştiricilerin kullanıcı şifrelerini doğrudan gönderdikleri haliyle uygulamak için daha basit bir yapıya sahip oldu.

Haberin Devamı

Son olarak Chrome 60 sürümü ile bir dizi güvenlik açığının kapatıldığını ve performans iyileştirmeleri yapıldığını belirtelim.

Masaüstü bilgisayarlar için Chrome 60 artık mevcut. Android ve Chrome OS güncellemeleri yakında kullanıma sunulacak.