Populer Bilim Bir küresel ısınma uyarısı daha!

Bir küresel ısınma uyarısı daha!

19.02.2007 - 00:00 | Son Güncellenme:

Hükümetlerarası İklim Değişikliği Paneli tarafından oluşturulan ve Nisan ayında açıklanacağı bildirilen raporda, küresel ısınma sonucu buzullarda erimenin kaçınılmaz olduğu uyarısı yapıldı

Bir küresel ısınma uyarısı daha
İngiliz Guardian gazetesinin haberine göre, Grönland ve Antartika’da yapılan son araştırmaların sonuçları, buzul erimelerinin kaçınılmaz olduğu sonucunu ortaya koydu. Uzmanlar, hükümetlerini bu konuda uyarmaya hazırlanıyor. Hükümetlerarası İklim Değişikliği Paneli tarafından hazırlanan raporda, küresel ısınma nedeniyle buzulların erimesi sonucu deniz seviyesi dört ila altı metre yükseleceği kaydedildi.
     
Uzmanlar, deniz seviyesinde bu denli bir yükselişin Maldivler gibi bir bataklık haline getireceği, Hollanda ve Bangladeş gibi ülkelerle Londra, New York ve Tokyo gibi okyanus kenarı şehirlerde de büyük su baskınlarına neden olacağı uyarısında bulundu.
     
Bu etkiyi yapacak düzeyde bir buzul erimesinin yüzyılları bulabileceğini belirten uzmanlar, ancak emisyonun azaltılamaması halinde sürecin hızlanabileceği ve ülkelere bu durumla mücadele için daha az zaman bırakacağını belirtti.
      
Sıcaklıklar 4 derece artacak
     
Hükümetlerarası İklim Değişikliği Paneli tarafından bu ay içinde yayınlanan bir başka raporda da iklim değişikliğinde sorumluluğun “çok büyük ihtimalleö insanlarda olduğu vurgulandı.
     
Aynı raporda, emisyon yükselişi sürerse ortalama sıcaklığın bu yüzyıl içinde 4 derece artacağı uyarısı yapıldı.(ANKA)