Populer Bilim Bir zamanlar dünya'da 1 gün 18 saat sürüyordu

Bir zamanlar dünya'da 1 gün 18 saat sürüyordu

06.06.2018 - 15:33 | Son Güncellenme:

Colombia Üniversitesine bağlı Lamont-Doherty Dünya Gözlemevi ve Wisconsin Üniversitesinden bilim insanları bir çalışma gerçekleştirdi. Yapılan araştırmada 1,4 milyar yıl önce Dünya'nın kendi ekseni etrafındaki dönüşünü 18,7 saatte tamamladığı açıklandı.

Bir zamanlar dünyada 1 gün 18 saat sürüyordu

Bir zamanlar bir günün 24 saat sürmediğini söyleyen araştırmacılar, insanlığı 1,4 milyar sene öncesine götürdü. Columbia Üniversitesine bağlı Lamont-Doherty Dünya Gözlemevi ve Wisconcin Üniversitesinden bilim insanlarının çalıştığı bir araştırma sonucunda dünya'da bir günün yalnızca 18,7 saat olduğu görüldü.

Haberin Devamı

Ay ve diğer gezegenler ile bağlantısı incelenen araştırmanın nasıl yapıldığını inceleyelim:

Güneş Sistemi'nin tarihini yeni baştan inşa etmek ve tarih öncesi zamanda iklim değişikliğini anlamak için astronomik teoriyle jeolojik gözlemleri bağdaştıran istatistiksel bir yöntem kullanıldı.

Neticeleri, 'Proceedings of the National Academy of Sciences' dergisinde yayımlanan çalışmada, bundan 1,4 milyar sene önce; Dünya ile Ay arasındaki mesafenin şimdikinden yaklaşık 341 bin kilometre olduğu hesaplandı.

Araştırma, Dünya ile Ay arasındaki bu yakın mesafenin, gezegenin ekseni etrafındaki dönüşünü etkilediğini, dolayısıyla o zamanlarda Dünya'nın kendi ekseni etrafındaki dönüşünü 18,7 saatte tamamladığını açıkladı.

Haberin Devamı

Araştırma ekibinden Prof. Stephen Meyers, Ay'ın uzaklaştığı Dünya'yı, 'yavaşlayan bir artistik patinajcıya' benzetirken, araştırmada Dünya'nın dönüşü ve yörüngesini etkileyen iklim gibi uzun süreli değişkenler de analiz edildi.