Teknoloji Birileri size çalışıyor

Birileri size çalışıyor

30.01.2006 - 00:00 | Son Güncellenme:

Teknolojinin hızına erişmek çok zor. Bugün aldığınız ürün, daha kullanmaya başlamadan eskiyor. Hayatı sizin için daha kolay ve eğlenceli hale getirmek isteyenler, her gün harikalar yaratıyor. Hiç duymadığınız hatta hayal dahi edemeyeceğiniz bu ürünler hayatı renklendiriyorlar.

Birileri size çalışıyor

Birileri size çalışıyor
Rahat rahat gezin
Artık çok gezenler, seyahat edenler internetten uzak kalmayacak. Siemens yeni ürünü SIMpad SL4 ile mobil Internet‘e yepyeni bir boyut getiriyor. SIMpad SL4 sık seyahat eden kullanıcılar için tasarlanmış. Birkaç saniye içinde internet erişimi sağlayan cihaz Windows CE3.0TM üzerinden işleyen SIMpad SL4‘ün e - mail seçeneklerini de kapsayan geniş bir uygulama alanı bulunuyor.
Yüksek görüntü kalitesiyle dikkat çeken SIMpad SL4 ile bir ekran kalemi ya da dokunmaya duyarlı ekranını kullanarak menü geçişleri yapılabiliyor. Metinlerin virtüel klavye kullanılarak ya da ekrana direkt kalemle yazılarak kaydedilebildiği cihaz 4 saate kadar çalışır durumda, 20 gün ise sleep modunda kullanılabiliyor.

PC Card girişine yerleştirilebilen 16 MB Flash Card sayesinde hafızası 64 MB RAM‘a kadar yükseltilebilen ve sadece 980 gram ağırlıyla hafif ve taşınması kolay bir ürün olan SIMpad SL4 normal bir kitap büyüklüğünde. SIMpad SL4‘ün piyasaya çıkış tarihi henüz belirlenmemiş.

Dar mekânlara zarif çözüm

Hem mekândan kazanmak hem de çalıştığınız ortamda güzel bir görüntü elde etmek amacındaysanız HP Düz ekran monitör serisinden L1510‘u öneriyor. Keskin görüntüsüyle, titreme yapmayan resim kalitesiyle ve şaşırtıcı derecede geniş görüş açısıyla HP‘nin düz ekran monitörleri 15 ve 18 inç olmak üzere iki boyutta üretiliyor. 3 yıl garantili ürünün diğer teknik özellikleri şöyle: 1024 x 768 çözünürlük, 3.1 kg ağırlık (ayaksız), ölçüler: 331 x 380 x 57.5 mm. Fiyatı: 885 dolar+KDV


Bu fiyata yüksek kalite
Estetikliğiyle dikkat çeken Acer FP559 TFT - LCD ekran, az yer kaplaması nedeniyle tercih ediliyor. 15 inç‘lik bu ekran 1024 x 768 çözünülürlüğe sahip. Tam multimedya özelliklere sahip olan Acer FP559‘un önemli bir özelliği ise opsiyonel taşıma kolu sayesinde duvara ya da masaya monte edilebilmesi. Havada asılı şekilde duran ekran, böylece masada yer açılmasını sağlıyor. Ayrıca Acer FP559 300 derece yatay, 25 derece dikey dönebilme özelliği ile çok farklı konumlarda kullanılabiliyor. Her yönden 80 derece görüş açısına sahip olan ve yüksek görüntü kalitesi sunan LCD ekran, akıllı tuşu (‘iKey‘) özelliği sayesinde kullanımı kolaylaştırıyor. Acer‘a özel bir teknoloji olan ‘iKey‘, ekranlarda otomatik ayarlama yapabilmeyi sağlıyor. Ürünün diğer teknik özellikleriyse şöyle: 16.7 milyon renk, 300:1 kontrast oranı, 36W güç harcama, 250 cdm2 parlaklık, 5.5 kg ağırlık, Boyutlar: 380 x 380 x 186 mm. Fiyatı 769 dolar.

Görüntüsü sizi yanıltmasın
Renkli bir databank‘a benzeyen bu ürün boyundan büyük işler yapıyor. Bu ürün Motorola‘nın V seriside yeralan V101 yani akıllı, sesli komut özellikli bir GSM telefonu. Hoparlör ya da kulaklık aracılığı ile bağlantı olanağı sağlayan V101 güvenli SMS gönderebiliyor. WAP ile internet erişimi sunan ürün VibraCall titreşimli uyarı, sesli komutla arama, VoiceNotes ile en fazla üç dakikalık konuşmayı kaydedebilme imkânı gibi özellikleri de bünyesinde barındırıyor. 12 müzik tonu, saat, alarm, kronometre ve hesap makinesi bulunan V101‘in gözalıcı üç rengi mevcut. Gece yarısı mavisi, club mavisi ve okyanus jaxx. 125 gram ağırlığındaki V101‘de üç farklı oyun da var. 125 saat stand - by, 150 dakika konuşma süresi olan ürünün 2001 yılı ortası itibariyle Avrupa, Ortadoğu, Afrika ve Amerika‘da GPRS şebekesi üzerinden hizmet vermesi bekleniyor.

Hayatı kolaylaştırın
Panasonic hızlı ve yoğun bir tempoda çalışanların işlerini bir nebze de olsun hafifletmek için yeni bir ürün geliştirdi: İnternet Faks. ISP‘ler (Internet Servis Sağlayıcılar) üzerinden çalışabilen ve online ortamda faks iletimine imkânveren Panasonic UF - E1 evrakların karışma ve kaybolma riskini ortadan kalkıyor. İmzalı dökümanları tarayarak faks yoluyla online ortama aktarabilen UF - E1, bu özelliği ile online ortamda resmi yazışmaların yapılmasına da olanak tanıyor. 33.6 K gönderim hızı ile oldukça hızlı gönderim yapabilen "İnternet faks" ile bir adet standart sayfanın gönderimi sadece 3.9 saniye sürüyor. Renkli inkjet printer olarak da kullanılan bu yeni ürünün Türkiye’de haziran ayı ortasında piyasaya sunulması planlanıyor.

İnternet sokaklarda


Ericsson BLIP ile interneti sokağa taşıyor. BLIP bir ürün değil, şehiriçi sokaklarda bölgesel olarak kullanılabilecek bir platform. BLIP, Bluetooth (Kablosuz İletişim Teknolojisi) ile kullanıcıların cep telefonlardan veya avuçiçi bilgisayarlardan istenilen bilgilere ulaşabilmelerini sağlıyor. BLIP‘i yaratan grubun başında bulunan Peter Lundin, bir kaç yıl içerisinde sokakta BLIP‘e ayrılacak zamanın bugün evlerde internet başında geçirilen zamana eşit bir hale geleceğini iddia ediyor. Pekçok kullanım imkanı sunan BLIP platformunun yerlerden bir tanesi açıkhava reklam mecraları. Böylelikle reklamcılar tüketicilere doğrudan ulaşarak interaktif bir iletişim sağlayacaklar. Reklam panolarının yanından geçen kişi internetten indirim kuponları indirip, yeni ürünleri test etme edebilecek veya görsel olarak video prezentasyonları izleyebilecek. BLIP, dünya çapında bu yıl piyasaya sunulacak.