Teknoloji Birleşik Arap Emirlikleri Mars'a şehir kuracak

Birleşik Arap Emirlikleri Mars'a şehir kuracak

17.02.2017 - 10:19 | Son Güncellenme:

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) 100 yıl içerisinde kızıl gezegen Mars'ta bir şehir kurmayı hedeflediklerini açıkladı. BAE söz konusu koloniyi "mini kent" olarak tanımlıyor.

Birleşik Arap Emirlikleri Marsa şehir kuracak

Geçtiğimiz yıl Amerikalı iş adamı Elon Musk, 10 yıl içinde 200 bin dolarlık bilet ücretini ödeyenleri Mars'a göndermek ve bu gezegende kendi kendine yetebilen yerleşim alanı kurmak istediğini bildirdi. Gezegenimizden 205 milyon kilometre uzaklıkta bulunan Mars, Neil Armstrong'un Ay'a adımını atmasından sonra yeni hedef olarak belirlenmişti. Şimdi ise Birleşik Arap Emirlikleri başbakanı ve devlet başkanı yardımcısı Muhammed bin Raşid el-Mektum, 2117 yılı itibariyle Mars'ta bir şehir kurmayı planladıklarını açıkladı. Ülkesinin "Mars'a insan indirme" hayaline öncülük edeceğini söyleyen Şeyh Muhammed, önümüzdeki 20-30 yıl içerisinde de Kızıl Gezegen'e ilk insanları göndermeye başlayacaklarını ifade etti.

Haberin Devamı

Şeyh Muhammed,"Gelecek nesillerin de yeni şeyler keşfetme ve bilinmeyenin örtüsünü kaldırma tutkusuyla hareket etmesini bekliyoruz. Başka gezegenlere insan göndermek insanoğlunun yüzyıllardır hayalini kurduğu çok büyük bir rüya. Birleşik Arap Emirlikleri'nin bu hayal yolunda uluslararası çalışmalara öncülük etmesini hedefliyoruz." ifadelerine yer verdi.

Öte yandan Mars'ta astronotların ilk iş olarak bu basınçtan korunmanın yollarını bulması gerekiyor. Diğer bir sıkıntı ise oksijen. Gezegende kalındığı süre boyunca oksijen üretebilecek bir sistem bulunmalı. Gezegendeki radyasyon oranının oldukça yüksek olduğunu belirten uzmanlar, bu oranın Mars'ta görev yapan astronotların kansere yakalanma riskini önemli ölçüde artırdığı görüşünde.