Teknoloji Bitcoin'in mucidi Elon Musk olabilir

Bitcoin'in mucidi Elon Musk olabilir

27.11.2017 - 15:44 | Son Güncellenme:

Elon Musk'a dair yeni bir iddia ortaya çıktı. Eski bir SpaceX çalışanı, Musk'ın Bitcoin'in mucidi olduğunu iddia etti. Peki Elon Musk, gerçekten Bitcoin'i bulan kişi mi?

Bitcoinin mucidi Elon Musk olabilir

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Elon Musk hakkında duyacağınız çok şey. Bir milyarder, vizyon sahibi, Tesla ve SpaceX gibi şirketlerin kurucusu, ve genel olarak bugün iş dünyasında sahip olduğumuz en ilham verici ve ilginç insanlardan biri. Şimdiyse bunlara bir yenisi daha eklendi. Eski bir SpaceX çalışanı, Musk'ın Bitcoin'in kurucusu olduğunu iddia etti.

Normalde Bitcoin’i bulunan kişini kim veya kimler olduğu belli değil. Bitcoin'le ilgili gizemli bir kişilik var o da Satoshi Nakamoto. Ancak yine de somut bir varlığı yok. Yale Üniversitesi’nde bilgisayar mühendisliği okuyan ve önceden SpaceX’te staj yapan Sahil Gupta, Bitcoin’in yaratıcısı Satoshi’nin Elon Musk olabileceği iddia etti.

Neden Elon Musk, Satoshi olabilir?

2015 yılında SpaceX’te staj yapan Gupta'nın Elon Musk’ın Bitcoin'in yaratıcısı olabileceğine dair "tuhaf fikirleri" şu şekilde:

Haberin Devamı

Teknik yeterlilik: Bitcoin C++ programlama dilinde yazıldı ve Musk bu programlama dilini SpaceX’de yoğun olarak kullanıyor. 2013’te Hyperloop için hazırladığı araştırmada kriptografi ve ekonomi hakkında epey bilgi verdi.

Küresel Sorunların Çözülmesine Yönelik Tutku: Bitcoin, küresel finansal krizin ve genel olarak bankacılığın yaygınlaştığı 2008 yılında kuruldu. Bankaların müdahalesi olmaksızın para üretme fikrine fikrine uygun olması bakımından tarihlerin örtüşmesi dikkat çekiyor.

Konuyla ilgili göreceli sessizlik: Musk, yalnızca Bitcoin hakkında konuşmak istemiyor. Kişisel olarak hiçbir Bitcoin'e sahip olmadığını ve kripto para birimleri sorulduğunda açıklaması aşağıdaki şekilde.

Bitcoinin mucidi Elon Musk olabilir

"@Noel: Elon, Kripto paralar hakkında ne düşünüyorsun?"
"@Elon Musk: Satoshi Nakamoto da bulunduğuna göre bence bu konu kapandı."

Musk'ın paraya ihtiyacı yok: Bitcoin’in değeri 2016 Haziran ayında 719 dolar iken, Satoshi’nin 700 milyon dolar değerinde Bitcoin’i olduğu düşünülüyordu. Bugünkü fiyatla devam eden Satoshi'nin Bitcoins değeri, Musk'ın tahmini net değerinin 19.7 milyar doları'nın yarısından daha az, 8 milyar doların üzerinde.

Diğer destekleyici iddialar

Bitcoin’in yaratıcısının Elon Musk olduğunu iddia eden Gupta’nın yazısını yayınlamadan bir hafta önce başka bir Medium yazısında Musk’ın Bitcoin’i gelecekte Mars’ta kullanmak üzere ürettiği iddia edildi. usk, 2002'de eBay'e sattığı Paypal'daki kurucu rolünü zaten dijital para birimine dönüştürdü. Yazar, Musk'ın bu anlaşmadan dolayı rekabet etmediğini ve Bitcoin'deki rolüyle ilgili gizlilik içinde olduğunun altını çiziyor.

Haberin Devamı

Bu teoriye karşı ve bunun karşısındaki argümanlar yine de ilgi çekici bir konu oluşturuyor. Musk'ın Bitcoin'i yaratıp yaratmadığı belli değil. Ancak teknik olarak mümkün olabilir. Gupta'nın söylediği gibi, Musk Satoshi olmasa bile "Tesla Roadster için teşekkürler".