Teknoloji BlackBerry'nin yeni cihazı Bluetooth sertifikasını aldı

BlackBerry'nin yeni cihazı Bluetooth sertifikasını aldı

30.08.2017 - 10:18 | Son Güncellenme:

Uzun bir süredir yeni bir telefon tanıtmayan BlackBerry sessizliğini bozuyor. Firmanın Bluetooth sertifikasını alan yeni telefonu, eylül-ekim gibi kullanıcıların karşısına çıkabilir.

BlackBerrynin yeni cihazı Bluetooth sertifikasını aldı

milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Geçtiğimiz haziran ayında, güvenilir kaynaklardan olan Evan Blass, BlackBerry'nin Juno ve Krypton kod adlarını taşıyan iki yeni cihazının çıkarmayı planlandığını belirten bir tweet atmıştı. Bugün, BBD100-1 model numaralı BlackBerry yeni telefonu Bluetooth sertifikasını Bluetooth SIG'den aldı.

Dedikodulara göre, BBD100-1, DTEK serisinde başka bir model olabilir. BlackBerry'den edinilen bir lisansla TCL tarafından tasarlanmış ve üretilmiş olan şu anda DTEK50 ve üst seviye DTEK60 piyasada. Her ikisi de fiziksel bir QWERTY klavyesi olmayan "dokunmatik" tasarımlar.

BlackBerrynin yeni cihazı Bluetooth sertifikasını aldı

QWERTY klavyeye sahip olmayacağı söylenen BBD100-1 kod adlı telefonun ekim ayında tanıtılacağı söyleniyor. Cihaz, Snapdragon 625 veya Snapdragon 626 yongaseti ve 4GB RAM ile güçlendirilecek. Telefonun ekran boyutu ise henüz ama 1080 x 1920 (FHD) çözünürlüğe sahip olacağı belirtiliyor. Cihazın Android 7.0 Nougat ile kutusundan çıkacağı da söylentiler arasında bulunuyor.

Haberin Devamı

Bluetooth SIG sertifikası, modelin Bluetooth 4.2 ile birlikte geleceğini ve yazılım versiyonu AAN469'da çalıştığını ortaya koyuyor. Sertifikasyon, TCL'in telefon üreticisi olduğunu gösteriyor .