Teknoloji Bu 10 şeyi sakın yapmayın!

Bu 10 şeyi sakın yapmayın!

08.06.2010 - 11:15 | Son Güncellenme:

Facebook'ta ve diğer sosyal ağlarda bu 10 şeyi yapmayın! İşte en sinir bozucu ve sakıncalı 10 şey...

Bu 10 şeyi sakın yapmayın

Facebook'ta yapılmaması gereken bazı şeyler vardır. Neden mi? İnsanların sinirine dokunurlar ya da yapanların sosyal statüsünü fecii şekilde sarsarlar da ondan...

1. Aşırı hediye yollamayın

Çok ama çok güzel bir hediye değilse yollamayın. Çok ama çok güzel bir hediyeyse bile bir kez daha düşünün.

Sonuçta bu hediyeler sanal ve bir süre sonra herkesin istek kutusu silinip giden sanal hediyelerle doluyor.

2. Evcil hayvan mevzusunu abartmayın


Evcil hayvanınızın fotoğraflarını ve videolarını yükleyin elbette, şirinlik muskasını herkes görsün. Ama bu işin de bir dozajı var, bir süre sonra evcil hayvanı dışında bir hayatı olmayan "Kaçık kedili kadın/adam" konumuna düşebilirsiniz.

Vurun ama öldürmeyin!

3. Öldürene kadar Tag'lamayın

Çekilen fotoğrafların başında herkesi en az bir kere etiketleyin yani Facebook tabiriyle tag'layın. Ama tutup da 870 adet fotoğrafta yer alan herkesi tek tek taglamayın! Her biri fotoğraf sahibi, taglanan insan ve o fotoğraftaki diğer insanlara bir uyarı gönderiyor. İnsanlar aşırı uyarılmaktan harab oluyor.

4. Her gün mızmızlanmayın

Kötü bir günü paylaşıp dertleşmek herkesin hakkıdır ve bazen kötü günler üst üste gelir. Ama bazıları da vardır ki her gün en ufak sorunları bile ardarda yazar, yazar ve yazar. Abartmaya gerek yok, ne derdinizi içinize atın ne de insanları çok doldurun.

"Dikkat patron var!"

5. Her uygulamaya atlamayın

Uygulamalarla dolup taşan Facebook'ta her uygulamayai her quiz'e saldırmayın. Diyelim ki tam bir oyun delisisiniz ve Farmville, Fishville, Mafia vb ne varsa oynuyorsunuz. Oyun içerisinde her olup biteni arkadaşlarınızla paylaşmak zorunda değilsiniz. Spam yapmadan oynayın.

6. Patron ve iş arkadaşlarıyla samimiyet...

İki ucu keskin bir olay Facebook, diyelim ki patronunuzu eklediniz, öyle enseye tokat olamazsınız. Facebook üzerinde utandırıcı bir şeyler yaparsanız patronunuzun da gelip ensenizi iş yerinde patlatacağını unutmayın. İşe hastayım diye gitmediyseniz sonra parti fotoğraflarında taglendiğinizde neler olacağını unutmayın.

Hırlısı var, hırsızı var!

7. Yabancılara dikat

Tanımadığınız insanları eklerken dikkatli olun. Dünyanın binbir türlü hali var, oturma odanızda perde varsa, Facebook'ta da bir perdeniz olsun. Eklediğiniz yabancılar sadece sizin değil, ailenizin de hayatını öğrenecek. Hırsızı var, arsızı var...

8. Sözlerinize dikkat edin

Facebook'ta boşboğazlık yaparsanız kimse size kaşlarını çatarak mesaj veremez. Hatta beğenmeme tuşu bile yok! İşte bu yüzden kendinizi kontrol etmelisiniz. Pot kırabilir, insanları incitebilirsiniz. Dilin kemiği yok ama Facebook'ta duru da yok, durağı da yok.

KESİNLİKLE OLMAZ!

9. Devamlı inek istemeyin

Bu hediyelerin farklı bir türü, devamlı hediye isteyip durabilirsiniz ama karşı taraf yollamamakta ısrarcıysa, siz istemekte daha ısrarcı olmayın.

10. BÜYÜK HARFLE YAZMAYIN

BÜTÜN MESAJIN BÜYÜK HARFLERLE YAZILMASI SİNİR BOZUCUDUR. KARŞINIZDAKİ İNSANIN ONA BAĞIRDIĞINIZI SANMASINI İSTEMEZSİNİZ DEĞİL Mİ? HA, DEĞİL Mİ???

Gördüğünüz üzere büyük harf ve tekrar eden ünlem ve soru işareti karşı tarafa büyük kabalıktır. Lütfen yapmayın.

Daha fazlası için www.chip.com.tr sitesini ziyaret edebilirsiniz.