Teknoloji Bu sitelere bayılacaksınız...

Bu sitelere bayılacaksınız...

23.12.2010 - 15:00 | Son Güncellenme:

Yerinizden kalkmanıza bile gerek yok: İşte internetin ayağınıza kadar getirdiği harikalar...

Bu sitelere bayılacaksınız...

Özellikle büyük şehirlerde hayatın akışının büyük bir hıza ulaşması çağın en büyük sorunu yapmak istediğiniz pek çok şeye zaman bulamamak. Bundan ne yazık ki en çok müzeler etkileniyor. Paha biçilmez değerde bilgilere sahip olan müzeleri gezmek için artık insanların hem az vakti, hem de daha az kaynağı var. Ama bu üstesinden gelinemeyecek bir sorun değil. Hele ki internet çağında...

İşte evinizden çıkmadan gezebileceğiniz müzeler...

Kültür Bakanlığı Sanal Müzeler
Kültür Bakanlığı bünyesinde bir araya getirilen sanal müzeler arasında saraylar, camiler, kiliseler, sanal şehir turları ve diğer bölgelerin sanal gezintilerini yapabilirsiniz.


TSK tarafından hazırlanan Anıtkabir Sanal Müze'sinde Anıtkabirin çevresinde tur atabilir, tabloları ve Atatürk Özel Kitaplığını da ziyaret edebilirsiniz.

Eczacıbaşı Sanal Müze
Yaklaşık 10 yıldır internet üzerinden ziyarete açık olan Eczacıbaşı Sanal Müzesi özellikle resimle ilgili kullanıcılar için çok önemli eserlere ev sahipliği yapıyor.


Rahmi M. Koç Sanal Müzesi tüm yapıyı gezmenize ve Bilgisayar Tarihi, Denizcilik, Bilimsel Aletler ve İletişim Aletleri gibi özel bölümlerinin kapılarını internetteki ziyaretçilere açıyor. Her bölüme ait birer fotoğrafa da bu siteden erişmek mümkün.


Dünyanın en önemli sanal müzeleri...


Doğal tarihi merak eden kullanıcılar için dünyanın en büyük müzesinde sanal bir tur atmak mümkün. Özellikle dinozorlara meraklıysanız bu müzenin hoşunuza gideceğini tahmin ediyoruz.

Avrupa Sanal Müzesi
Avrupa'nın farklı bölümlerinde yer alan müzelerden seçilmiş son derece kapsamlı bir sanal müze olan Avrupa Sanal Müzesi'nde, tarihi araç gereç ve bunlarla ilgili arkeolojik bilgilere de yer verilmiş.


Dünyanın en müzesi olan Louvre Fransa'nın başkenti Paris'te yer alıyor ama gezmek için bırakın ülke dışına, evinizden bile çıkmak zorunda değilsiniz. Oldukça başarılı bir şekilde hazırlanmış olan sanal müze ara birimi size Louvre müzesinde görmek isteyeceğiniz hemen her şeyi kolayca bulmanızı sağlamak için tasarlanmış.

Dünyanın en önemli sanal müzeleri - II

Vatikan Müzesi
Resimler, heykeller ve fresklere ait özel bölümlere sahip olan Vatikan Sanal Müzesi göz alıcı bir görsel şölen sunuyor. Özel koleksiyonların yer aldığı sanal müzeden Vakitan şehrine dair detayları da görmek mümkün.

Toyota Otomobil Müzesi
Otomobillere meraklı olanlar için kaçırılmaması gereken bir fırsat; Toyota'nın sanal otomobil müzesi... Üç boyutlu bir gezinti imkanı sunan Toyota Müzesinde otomobillerin tarihi hakkında merak ettiğiniz hemen her şeyi bulabilirsiniz.


Daha fazlası için www.chip.com.tr sitesini ziyaret edebilirsiniz.