Populer Bilim Bu T-shirt Vücudunuzu Analiz Ediyor

Bu T-shirt Vücudunuzu Analiz Ediyor

19.03.2013 - 12:59 | Son Güncellenme:

.

Bu T-shirt Vücudunuzu Analiz Ediyor

Bilim kurgu filmlerinde bizleri hayran bırakan teknolojilere her geçen gün bir adım daha yaklaşıyoruz. Sürekli gelişen teknoloji ve cihazlar hayatımızın en önemli parçaları haline geldi. Yeni bir ürün çıktığında “bundan daha ilerisi olmaz” dedirten gelişmelere ve artık daha ilerisi yoktur gibi yorumlara cevap ‘giyilebilir’ teknolojiler ile geldi ve gelmeye de devam ediyor.

Haberin Devamı

Giyilebilir teknoloji Google’ın öncülüğünde Google Glass ile başladı ve hemen ardından Apple ve yine Google’dan akıllı ayakkabı ile devam etti. Gelecekte giyilebilir teknoloji konusunda Apple’ın mı, yoksa Google’ın mı başı çekeceği tartışılırken ABD’li Under Armour şirketi ‘dokunmatik tişört’ projesi başlattı ve ilgiyi üzerine çekmeyi başardı.

“Armour39” adı verilen son giyilebilir teknoloji ürünü daha çok sporcular için üretilmiş bir ürün niteliği taşıyor. Armour39, göğse takılan bir bant sayesinde vücut analizinizi yapacak ve Armour39’un saati veya iPhone’larla beraber kullanılabilecek. Tişört’ün yine Under Armour’un geliştirdiği bir sistem olan ‘willpower’ ölçüm sistemine sahip olacağı açıklanırken, bu tişört kalp atışı, hız, yakılan kalori, performans çizelgesi ve diğer birçok istatistiği sizlere gösterebilecek.

Haberin Devamı

Armour39’un kullanıcılarını etkileyeceği bir diğer özellik ise ürünün sahip olduğu bataryanın ömrü. Neredeyse bir yıl şarj süresinin olduğu belirtilen ürün için aynı zamanda şarj edilebilir özelliği olması da büyük bir avantaj sağlayacaktır.

Ürünü daha iyi ifade edebilmek adına Armour39 için bir video hazırlayan Under Armour, göğüse takılan bant ve kumaşa entegre edilen dokunmatik giysiye odaklanıyor.