Oyun Call of Duty bombası!

Call of Duty bombası!

15.02.2010 - 14:15 | Son Güncellenme:

İki popüler seri: Guitar Hero ve Call of Duty; bu iki oyunla ilgili biri iyi, biri kötü 2 haber!

Call of Duty bombası

Activision Blizzard bu yıl 10'dan daha az Guitar Hero oyunu çıkartacaklarını açıkladı. 2009 yılında tam 25 tane çıkmıştı.

Bu sayı şaşırtıcı gelebilir ama her platform için çıkan sürüm ayrı bir oyun sayılıyor. Bu sayının içerisine Nisan ayında çıkması beklenen Guitar Hero 6 da dahil. Sonuçta rakip oyunlar da arttığı için bu eksiklik eskisi kadar fark edilmeyebilir. Yine de Guitar Hero serisini daha çok seven oyuncuları üzeceği aşikar.

Bu gelişmenin sebebi ise oyunun geliştiricilerinden olan ve 2006 yılında Activision tarafından RedOctane'dan yapılacak işten çıkartmalar. Ancak seriyi geliştiren önemli isimler işten çıkartılmayacak.

Call of Duty'e ne olacak?

Transformers: Revenge of the Fallen'ı yapan Luxoflux ekibi de kapatılacaklar arasında yer alıyor.

Activision tarafından eskiden alınan ve şimdi kapatılan bu stüdyolardaki en önemli isimlerin diğer projelere kaydırılması, kalanının ise işten çıkartılması söz konusu. Bu önemli isimlerin bazıları Call of Duty ekibine katılacak.

Evet, böylece Call of Duty serisinin hayranları ise 2010'da serinin 7. oyununa kavuşacaklar. Genişleyen takımıyla Call of Duty serisi artık her yıl yeni bir oyun ile büyümeyi sürdürecek.

Elbette Modern Warfare 2'den sonra klasik Call of Duty serisinin eskisi kadar popüler ve başarılı olması zor görünüyor, ancak yine de çok popüler bir seri olarak varlığını sürdürüyor. Call of Duty 7 ile ilgili detaylar henüz açıklanmadı.


Daha fazlası için www.chip.com.tr sitesini ziyaret edebilirsiniz.