Teknoloji Canon, 11. yılında da lider

Canon, 11. yılında da lider

25.12.2007 - 00:00 | Son Güncellenme:

Canon, 2007’nin ilk altı ayında bir dizi yeni cihazla çok fonksiyonlu yazıcı sektöründeki portföyünü güçlendirdi.

Canon, 11. yılında da lider
Analiz kurumu InfoSource tarafından yürütülen bağımsız bir araştırma, Canon’un marka olarak siyah-beyaz segmentinde yaklaşık % 16’lık; renkli ile renk kabiliyetli segmentlerinde ise yaklaşık % 17’lik bir pazar payına sahip olduğunu teyit etti. Bu performansla Canon, her iki kategoride de diğer markaların önünde liderlik koltuğunda oturuyor.

Canon yeni ürünlerle portföyünü güçlendiriyor

Haberin Devamı
Canon, 2007’nin ilk altı ayında bir dizi yeni cihazla çok fonksiyonlu yazıcı sektöründeki portföyünü güçlendirdi. Yeni ürünler arasında, Canon’un en gelişkin yeni nesil çok fonksiyonlu yazıcısı iRC5185i ve küçükten orta boyuta kadar organizasyonlar ile kurumsal ortamlarda yer alan orta boyutlu çalışma gruplarını hedefleyen tek renkli baskıya hazır yeni bir cihaz serisi olan iR30xx yer alıyor. Araştırmada, Canon’un lider renkli cihazı iRC2880i’nin 2007’nin ilk altı ayında ulaştığı 13 binin üstündeki rekor satış rakamıyla firmanın ürün portföyünün gücünü vurguladığı kaydedildi.

Bu araştırmanın, işletmelerin güvenilir ve ekonomik yüksek kalitede cihazlar satın almak istediklerinde Canon’u tercih ettiklerini gösterdiğini belirten Canon Avrupa Pazarlama Müdürü Paul Rowntree, şu açıklamalarda bulundu:

“Canon, 1996’dan beri her yıl siyah-beyaz ürünleri için lider marka seçildi. Renkli ve renk kabiliyetli segmentlerde de son 11 yılın dokuzunda, yine bir numara konumunu elde ederek benzer bir başarı yakaladı. Hem siyah-beyaz, hem de renkli/renk kabiliyetli cihazların satışında lider marka olarak tanınmış olmak önemli bir başarıdır. Bu sonuçlar, Canon’un çok fonksiyonlu yazıcı piyasasında lider marka unvanını 2007’de de korumak için kararlı bir şekilde yola koyulmasını sağladı. Canon, araştırma ve geliştirmeye sürekli yatırım yaparak sektörde değişim ve yeniliği sürdürecek.”