Teknoloji Canon, Powershot G1X Mark III modelini tanıttı

Canon, Powershot G1X Mark III modelini tanıttı

16.10.2017 - 14:42 | Son Güncellenme:

Canon, APS-C sensörlü kompakt Powershot G1X Mark III modelini duyurdu. Dahili 24-72mm., f/2.8-5.6 zoom lens taşıyan kamerada EOS 80D’nin görüntü sensörünü de bulunuyor.

Canon, Powershot G1X Mark III modelini tanıttı

milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Canon, premium G serisi kompakt fotoğraf makinelerine yeni G1X Mark III modelini de ekledi. Yeni amiral gemisi PowerShot modeli olan G1X III, hem APS-C boyutlu bir sensör hem de Canon'un mükemmel çift pikselli otofokus teknolojisi de dahil olmak üzere sisteme birkaç yükseltme getiriyor.

Mark III sadece 399 gram ağırlıkta olmasıyla dikkat çekiyor. Kamerada yüksek çözünürlüklü, 2.36 milyon noktalı OLED ekranın kullanıldığı elektronik vizör var. Ayrıca G1X Mark III’ün arkasında 3 inç LCD dokunmatik ekran bulunuyor. Bu ekran 270 derece dönebiliyor. Toz ve suya karşı da dayanıklı.

Canon 80D modelinde yer verdiği görüntü sensörünü Powershot G1X Mark III modelinde de kullanıyor. Dahili 24-72mm., f/2.8-5.6 zoom lens taşıyan yeni kamera, Canon tarafından hem meraklıları hem de profesyonelleri için tasarlanan en gelişmiş kompakt kamera olarak öne çıkıyor.

Haberin Devamı

80D’nin 24.2 MP, dual piksel otomatik odaklı APS-C sensörü G1X III modelinde de yer alıyor. Önceki yinelemede 1.5 inçlik sensörden ciddi bir şekilde yükseltildi. Canon, sensörün daha büyük boyutunun fotoğraf ve videonun kalitesi için çok şey yapacağını ve ISO hassasiyetinin de iyileşmesi gerektiğini söylüyor. G1 X Mark III'ün ISO aralığı 80D ile aynı, 100 ila 25600 aralığında. Aslında, 80D'de ve EOS M5'de bulunanın aynı sensör olduğu da söyleniyor. Ayrıca G1X Mark III, DIGIC 7 görüntü işlemcisini de barındırıyor.

Dual Pixel sensörü, çerçevenin yüzde 80 kapsama alanını yatay ve dikey olarak kamera otofokusunun ana kaynağı. Canon, G1X III'ün otomatik netleme hızının son derece hızlı olduğunu ve DSLR'lerin ve yakın zamanda çekilen M serisi fotoğraf makinelerine karşı koyacağını söylüyor.

Powershot G1X Mark III, 4K video çekemiyor ama 1080p çözünürlükte 60 FPS video kaydedebiliyor. Bluetooth, WiFi ve NFC gibi bağlantı seçenekleri sunan makine, saniyede 7 kare hızında sürekli otomatik odaklı veya 9 kare hızında sürekli otomatik odaksız çekimler yapabiliyor.

G1X Mark III, 1299 dolarlık fiyat etiketiyle kasım ayından itibaren satışta olacak.