Teknoloji Cebit kapılarını araladı bilişimde şov zamanı

Cebit kapılarını araladı bilişimde şov zamanı

05.10.2010 - 23:12 | Son Güncellenme:

Avrupa bölgesinin en büyük bilgi teknolojisi ve iletişim fuarlarından Cebit’in Türkiye ayağı başlıyor. Fuara 1.200’ün üzerinde firma katılıyor. Ziyaretçi sayısında 150 binin aşılması hedefleniyor

Cebit kapılarını araladı  bilişimde şov zamanı

Teknoloji dünyasının merakla beklediği ürün ve yeni nesil servislerin tanıtılacağı Cebit fuarı İstanbul’da bugün başlıyor. Avrasya bölgesinin en büyük iş geliştirme ve teknoloji platformu olarak tanıtılan etkinlik 10 Ekim’e kadar devam edecek. Cebit fuarında bu yıl, “İş Dünyası” ve “Dijital Yaşam” ana bölümlerinin yanı sıra, “Kamu Sektörü” ve “Medya & Akıllı Yaşam Konseptleri” adında iki yeni ana bölüm yer alacak. Katılımcı firmaların Anadolu’dan ve çevre ülkelerden satın almacılar ve karar vericilerle birebir görüşme yapmasına imkân veren “B2Fair Matchmaking Aktivitesi” de fuarda öne çıkan bir diğer yenilik olacak.
Fuarda Türksat, Toshiba, Siemens, IBM, Oracle, Motorola gibi isimlerin de bulunduğu binin üzerinde şirket, kurumsal çözümlerini sunacak. Etkinlikte 5 gün boyunca en yeni teknolojiye sahip televizyonlardan dizüstü bilgisayarlarına, dijital fotoğraf makinelerinden, kameralara, dijital eğlence ürünlerinden, donanım, yazılım ve çevre birimlerine kadar binlerce yeni ürün ve hizmet tanıtılacak.

Akıllı yaşam konsepti
Cebit’te bu yıl ‘Akıllı Yaşam Konseptleri’nin öne çıktığı bir yıl olacak. Türkiye’nin artan bölgesel gücü, gelişen yeni iş ilişkileri ve iş modellerinin yanı sıra Türkiye’nin çevre ülkeler tarafından model olarak gösterileceği platformda; büyüyen şehirlerin iletişim, güvenlik, ulaşım, hava kirliliği, eğitim, sağlık ve alt yapı alanlarında karşılaştığı sorunları bilişim teknolojileriyle nasıl giderilebileceği hazırlanan projeler ile aktarılacak. Ayrıca fuar süresince düzenlenecek seminer, konferans ve panel etkinlikleriyle konunun bütün paydaşlar ile paylaşılması sağlanacak. Proje kapsamında Ortadoğu coğrafyası, Kuzey Afrika, CIS ülkelerinden ve ülkemizin 81 ilinden ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden il özel idarelerinden sorumlu yöneticileri, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının yetkililerini, belediye başkanları, belediye başkan ve yardımcıları, bilgi işlem yetkililerine aktarılacak.


Bu yılın hedefi 150 bin ziyaretçi
Akıllı kent çözümlerinin, yazılım, donanım, hizmet ve mobil iletişimdeki en yeni teknolojilerin görücüye çıktığı CeBIT Bilişim Eurasia 2010’da, katılımcıların hedef ziyaretçileriyle bir araya gelerek iş görüşmeleri gerçekleştirebilecekleri en kapsamlı networking ve eşleştirme platformu oluşturan b2fair Matchmaking’de ilk defa bu yıl düzenlenecek. HİFAŞ ve Deutsche Messe AG tarafından yürütülen pazarlama ve tanıtım faaliyetlerine ek olarak bu yıl Dış Ticaret Müsteşarlığı ilk kez Cebit fuarına destek vererek “Uluslararası Satın Alma Heyetleri Programı” kapsamında 58 farklı hedef ülkeden satın alma heyetini davet edildiği fuarda bu yıl 6 milyar Euro’luk iş hacmi gerçekleşmesi bekleniyor. CeBIT fuarları geçtiğimiz yıl 22 ülkeden 1.224 katılımcı ile 75 ülkeden 146 bin 572 ziyaretçiyi bir ticaret sinerjisi içinde bir araya getirdi.


Toshiba fuarda 3D ve LED teknolojisine yüklenecek

Toshiba fuarda üç boyutlu yayınların izlenmesinin yanı sıra internet erişimini de destekleyen yeni TV modellerini sergiliyor

Japon bilgisayar üreticisi Toshiba 25’inci yıl için özel olarak ürettiği üç yeni notebook, 3D ve LED konseptiyle fuarda tüketicilere tanıtacak.
TNB Bilgisayar’ın standında sergilenecek olan modeller ve fuarla ilgili konuşan Toshiba Bilgisayar Sistemleri Genel Müdürü Aytaç Biter, “Toshiba’yı tercih edenler teknolojiyi yakından takip eden, yenliklere meraklı, dinamik ve araştırmacı bir kitle. Bu kitleye ulaşmak için fuarların çok etkili olduğunu düşünüyoruz” dedi.
3D televizyon atağı
Biter, şöyle devam etti: “Bu sene Cebit bizim için ayrı bir önem taşıyor. Toshiba 25. Yıl özel ürünleri olan üç benzersiz tasarımla geliyor. 3D dünyasında en yeni ürünler ve yeni Led aydınlatma ürünleriyle de fuarda yerimizi alıyoruz.”
Firma fuarda çip teknolojisi destekli Cevo-Engine işlemcili 55 ZL1 TV modelini sergiliyor.
2 boyutlu normal yayınların 3 boyutlu izlenmesini sağlayan ürün, web deneyimi de sunuyor. WL768, 40 inç, 46 inç ve 55 inç ekran boyutlarına sahip olan seri Edge LED arka ışıklandırmalı özelliğiyle 7.000.000:1 dinamik kontrast oranına sahip.
3D özellikli Toshiba BDX3100KE Blu-ray disk oynatıcı 3D ile birlikte geliyor. Siyah parlak BDX3100KE, Full HD 1080p dijital çıkış veriyor. Blu-ray diskteki filmler saniyede 24 kare olarak oynatılıyor ve filmin orijinal atmosferi korunarak, hareketli görüntülerde eşsiz bir akışkanlık sağlıyor.



3 özel laptop geldi...

Haberin Devamı

Toshiba’nın 25’inci yıl özel ürünleri ise Libretto W100, AC100 VE Portege R700 olarak sıralanıyor. W100, çift ekranlı bir notebook. İki adet 7 inç boyutunda hassas dokunmatik ekranı bulunan Windows 7 uygulamalı Libretto W100, yatay ve dikey olarak kullanılabiliyor.
Ultra ince Android tabanlı Toshiba AC100 7 gün şarj dayanıklılığı ile dikkat çekiyor. Portege R700 ise, 13.3 inç ekranlı, ultra-ince gövdeye sahip. Dolu batarya ile 8 saate kadar kesintisiz kullanılabiliyor.
Öte yandan oyun meraklıları için gerçek 3D deneyimi yaşatan Satellite A665 ise, dâhili ekranında Blu-ray 3D Disc ortamına kaydedilmiş videoları görüntüleme özelliğine sahip. 3D özellikli Satellite A665 NVIDIA 3D Vision destekli.


‘Kanunum’ net’te yayılıyor

Haberin Devamı

TÜBİTAK desteğiyle geliştirilen Türk hukuk bilişim projesi “kanunum.com” Türk kanunlarını, bu kanunların metinsel tarihçelerini ve binlerce yüksek yargı kararını internet üzerine taşıyor.
Doğal dil çözümleme ve yapay zeka uzmanı bilgisayar mühendisleri ve hukukçular tarafından hazırlanan proje, elektronik metin analizi, cisim ve niyet tanıma tekniklerini de kullanıyor. Kanunum.com projesinin sahibi Karakullukçu Danışmanlık şirketi 2007 sonunda İstanbul’da, Melih ve Memduh Karakullukçu tarafından kuruldu.
Şirketin hukuk enformatiği ve Türkçe elektronik metin arama alanındaki çalışmaları, Eskişehir Teknoloji Geliştirme Bölgesi’ne kabulü ile AR-GE olarak tanındı ardından TÜBİTAK KOBİ-ARGE desteği aldı.
Bu arada şirket, yapılan araştırma, geliştirme çalışması sonunda ortaya çıkan ve başka sektörlerde de uygulaması olan veri yönetim ve araştırma teknolojilerini başka sektörlerde de kullanmak adına çalışmalar yürütüyor.