Populer Bilim Cep devi ikiye bölünüyor!

Cep devi ikiye bölünüyor!

16.02.2010 - 13:30 | Son Güncellenme:

Cep telefonu devi ciddi ciddi ikiye mi bölünüyor? İşte o dev ve bölünme planları...

Cep devi ikiye bölünüyor

Motorola şirketin ikiye bölüneceğine dair dedikodulara açıklık getirdi. 2 yıldan beri ortada olan Motorola'nın iki ayrı şirkete bölüneceği planlarını doğrulayan firma, çeşitli alt bölümlerini, 2 yeni şirket çatısı altında yeniden dağıtıyor.

Şirket çok daha önceden alınmış olan bu karar için mobil telefon piyasasının yaşadığı krizi atlatmayı bekledi. Motorola krizde diğer firmalara göre çok daha fazla yara almasına karşın Motorola Droid'in piyasaya çıkmasıyla birlikte finansal açıdan rahatladı ve bu finansal iyileşmeyle birlikte bölünme kararını faaliyete geçirme kararı aldı.

Hem şirketin mobil(Cep telefonu) ve uydu alıcıları kontrol eden bölümünü yönetecek olan CEO Sanjay Jha hem de telekomünikasyon ve telsiz bölümünden sorumlu olan CEO Greg Brown, bölünmeyle birlikte şirketlerin kendi alanlarına odaklanacağını ve bunun da müşteriler için olumlu bir gelişme olacağını savundular.

Bölünmenin 2011'in ilk çeyreğinde gerçekleşmesi bekleniyor. Firmalar bölündükten sonra bağımsızlık kazanacak olsalar da Motorola ismi altında satış yapacaklar.

Daha fazlası için www.chip.com.tr sitesini ziyaret edebilirsiniz.