Populer Bilim Cep telefonu radyasyonuna çözüm

Cep telefonu radyasyonuna çözüm

07.06.2013 - 17:33 | Son Güncellenme:

Cep telefonlarının radyasyonunun insan sağlığı üzerindeki olumsuz etkileri hakkında her gün yeni bulgular çıkıyor. Dünya sağlık örgütünün geçen Temmuz ayında yaptığı açıklama ise bu soruna tekrar parmak bastı.

Cep telefonu radyasyonuna çözüm

Dünya Sağlık Örgütü cep telefonlarını “Kanser Riski Oluşturan Ürün” olarak tanımladı. Birçok saygı değer bilim otoritesinin elektronik cihazların insan sağlığına olan zararları hakkında uyarıları devam ederken, bu soruna çözüm getiren Japon ürün Pulse Clean dikkatleri üzerinde topluyor.

Bu tehlike yayınlandıktan sonra piyasaya çıkan bir çok ürünün üreticisinin dahi belli olmadığını vurgulayan Gilbo Dış Ticaret Müdürü Makine Mühendisi Mehmet Halit Calayır, ürün alırken biraz sorgulanmasının önemini vurguluyor. Calayır, “Pulse Clean ürünleri TAKO Inc. isimli Japon firma tarafından 16 yıldan fazla süredir üretiliyor. Bunu internette kendiniz de sorgulayabilirsiniz. Japon ticaret odasına resmi kayıtlı ve internet sitesi olan bir firma TAKO Inc. Ancak Türkiye’de satılan bir çok ürünün kimin tarafından üretildiğine ulaşmak, firmanın gerçek olup olmadığını sorgulamak mümkün değil” diye belirtti. Türkiye’de farklı bölgelere dağılan ürünü, teknoloji mağazalarında, eczanelerde ve teknolojiyle ilgili farklı mağazalarda bulmak mümkün.

Boğaziçi Üniversitesi, İTÜ ve TÜBİTAK raporlu radyasyon koruyucu ürün, Japonya’dan aldığı testlerle de dikkat çeken ürün, sağlıklı iyonlar olarak da bilinen su bazlı Hydroxyl iyonlarını bulunduğu çevreye yayarak hücrelerin elektromanyetik radyasyona karşı olan savunma sistemine destek olarak, korumaya yardımcı oluyor.