Teknoloji Cep telefonuna indirilen Kuran'a yoğun ilgi

Cep telefonuna indirilen Kuran'a yoğun ilgi

03.10.2006 - 00:00 | Son Güncellenme:

İran’ın başkenti Tahran’da açılan bir kitap fuarında, özellikle dini konulardaki teknolojik yeniliklerin tanıtımı yapılıyor

Cep telefonuna indirilen Kurana yoğun ilgi

Geleneksel sergisinin yanı sıra fuarda cep telefonuna indirilebilen Kur’an-ı Kerim yazılımı, Kutsal Kitabı dinleten radyolu tükenmez kalemler ve bilgisayar aracılığıyla şehitlerden fal hizmeti gibi yenilikler dikkati çekiyor.

Fuarda 5 avro karşılığında cep telefonuna indirilen "Nur el Tarık" (Işığın Yolu) adlı Kur’an-ı Kerim yazılımı büyük ilgi görürken, son model cep telefonları için yazılımı satan Emir Gulami isimli satıcı, bu yazılımı 6 aylık çalışmanın ardından iki yıl önce piyasa çıkardıklarını belirterek, "Müşteriler çok memnun ve her yerden geliyorlar" diye konuştu.

Devrim Muhafızlarının standında da, iki genç Kur’an-ı Kerim’in orijinalinden hazırlanan bir başka yazılımı, çevirisi ve yorumuyla birlikte yarım avroya satıyor. Hemen yanındaki bir başka standda satılan ve 24 saat Kur’an-ı Kerim yayını yapan istasyonun frekansına ayarlı radyolu tükenmez kalemler de büyük ilgi görüyor.

Kitap fuarının bir diğer ilgi gören standında, bir bilgisayar programı aracılığıyla, İran’da büyük saygınlığı olan, 1980-1988’deki İran-Irak savaşının gazilerinden biri, fala bakıyor.
"Kaderinizi şehitlerden öğrenin" yazılı afişin altındaki bilgisayara isim ve yaşını bildirenler, geleceklerini öğrenme fırsatı elde ediyorlar.

Çoğu genç, 5 günde binden fazla ziyaretçinin bilgisayar aracılığıyla falına baktırdığı belirtiliyor.