Oyun Cep'te oyuna Türk damgası

Cep'te oyuna Türk damgası

30.01.2006 - 00:00 | Son Güncellenme:

Münih'te düzenlenen Nokia Mobil Internet Konferansı'na katılan içerik geliştirici firmalardan birisi de Türkiye’den Mobilsoft oldu.

Cepte oyuna Türk damgası

Cepte oyuna Türk damgası
Geçtiğimiz hafta Nokia’nın Münih’te düzenlediği, üç gün süren Mobil Internet Konferansı’nda yeni model cep telefonları ve geleceğin mobil dünyası hakkındaki oturumların yanı sıra, cep telefonları için geliştirilen biribirinden ilgi çekici uygulamalar da tanıtıldı. Avrupa’dan onlarca firmanın katıldığı uygulama geliştiricilere ayrılan fuar alanında Türkiye’den de mobil içerik geliştirici bir firma yer aldı.

TV’den de oynanıyor

Meteksan’a bağlı olarak kurulan ve 2001 yılında bu yana mobil içerik geliştiren Mobilsoft firması, yeni geliştirdiği ve cep telefonlarından oynanabilen iki yeni oyunu tanıttı. Yeni geliştirilen oyunlar yalnızca cep telefonu ile oynanmakla kalmayıp, PC, el bilgisayarları ya da dijital televizyonlar üzerinden de karşılıklı oynanabiliyor. Herhangi bir cep telefonu kullanıcısı bu oyunları, evinde televizyon başındaki başka bir kullanıcıyla karşılıklı olarak rahatlıkla oynayabiliyor. ‘Tic Tac Toe’ ve ‘Dama’ adlı iki yeni oyunun tanıtımını yapan firma, bu uygulamalarıyla fuarda bir hayli ilgi gördü. Her iki oyun da, cep telefonlarından oyun oynanmasını sağlayan Java teknolojisini destekleyen cep telefonlarıyla uyumlu çalışıyor.

Nokia’dan müzik seti
Mobil Internet Konferansı sırasında Nokia’nın cep telefonları dışında tanıttığı bir diğer üründe, basit bir cep telefonunu adeta güçlü bir müzik setine dönüştüren ürünü oldu. ‘Nokia Music Stand’ adı verilen ürün, masa üzerine sabitlendiğinde üzerine bir cep telefonu eklenip, güçlü bir stereo ses sistemine sahip müzik setine dönüşebiliyor. Yeni ürün, kendisiyle aynı zamanda piyasaya çıkacak olan Nokia 6800 ve Nokia 7250 modelleriyle uyumlu çalışıyor. Ayrıca cep telefonu bu cihaza bağlı iken içerisindeki mikrofon aracılığıyla konferans görüşmesi ya da hadsfree görüşme yapılmasını sağlıyor. Nokia Music Stand’e herhangi bir CD çalar ve MP3 çalar bağlayarak, bu cihazlar üzerinden de müzik dinlemeniz mümkün. Nokia’nın bu yeni ürünü pil olarak ise bağlı bulunduğu cep telefonundaki pilden yararlanıyor.