Populer Bilim Çinliler de yüz nakli yapmış

Çinliler de yüz nakli yapmış

14.04.2006 - 16:56 | Son Güncellenme:

Çin'de bir erkeğe yüz nakli yapıldığı bildirildi. Kuzeydeki Şian şehrinde bulunan askeri hastane Şicing'in internet sitesinde yayınlanan açıklamaya göre, ameliyat iki yıl süren hazırlıklardan sonra yapıldı

Çinliler de yüz nakli yapmış

AFP muhabirinin aradığı bir hemşire ameliyatı doğruladı, ancak muhabir ameliyatı yapan doktorlardan hiçbirine ulaşamadı. İlk kısmi yüz nakli ameliyatı, geçen yılın kasımında Fransa'da İsabelle Dinoire adlı kadına yapılmıştı.

İnternet sitesindeki açıklamada, ameliyatın Doktor Guo Şuzong başkanlığındaki ekip tarafından yapıldığı kaydedildi. "Fransızların yaptığından çok daha karmaşık" olarak nitelendirilen ameliyatın dün öğleden sonra başlayıp 14 saat sürdüğü belirtildi.

Açıklamaya göre, iki yıl önce avlanırken ayı tarafından yüzü parçalanan Li Guoşing ameliyat edildi ve Li'ye, beyni ölmüş olan bir erkeğin yüzünün dörtte üçü nakledildi.

Yeni Çin haber ajansı da, organizması yeni yüzü reddetmesin diye Li'nin tedavi göreceğini, Li'ye ayrıca psikolojik destek sağlanacağını haber verdi. Doktor Guo, ajansa yaptığı açıklamada, "Karısı, kocasının yeni yüzüne alışmak için zamana ihtiyaç duyacak" dedi.

Fransız doktorları, yüzü köpeği tarafından parçalanan kadına ağız, burun ve çene nakletmişti.