Teknoloji Cinsiyetçi yorumları yüzünden Google'dan kovulan mühendis konuştu

Cinsiyetçi yorumları yüzünden Google'dan kovulan mühendis konuştu

11.08.2017 - 13:37 | Son Güncellenme:

Yazdığı cinsiyetçi yazıyla tepki çeken ve Google’dan kovulmak zorunda kalan eski Google mühendisi James Damore, yazdığı yazıdan herhangi bir pişmanlık duymadığını belirtti.

Cinsiyetçi yorumları yüzünden Googledan kovulan mühendis konuştu

milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Şirket içi tartışma platformunda, üst düzey pozisyonlardaki kadın sayısının az olmasını kadınlarla erkekler arasındaki biyolojik farklara bağlayan James Damore adlı mühendisi geçtiğimiz günlerde Google tarafından işten çıkarılmıştı. Aslında bu yazı yaklaşık 1 ay önce yayınlanmıştı, ancak gazete ve yayın organlarında yayınlanmasının ardından viral halibe geldi.

Yasal yollara başvuracağını açıklayan James Damore, Google'da çok yetenekli kadınlar olduğunu ve konuşulmayanların konuşulması ve Google politikalarının geliştirilmesi için bu bildiriyi yazdığını ifade etti

"Pişman olmak zor, çünkü Google’ı ve dünyayı genel olarak daha iyi bir yer haline getirmeye çalışıyorum, hikayenin yalnızca bir tarafının duyulabileceği ideolojik yankı odaları kurarak kendimi sınırlamayacağım" dedi. Bloomberg’e konuşan Damore, "Kesinlikle inciniyorum… Google bana ihanet etmiş gibi geliyor. Amacım tam anlamıyla Google’ı ve Google’ın kültürünü iyileştirmek oldu, fakat onlar beni cezalandırdı. Bunu yaparak beni utandırdılar" dedi.

Haberin Devamı

Damore, "Ben tüm erkeklerin tüm kadınlardan farklı olmadığını söylemiyorum, sadece bu kişilik özelliklerinin dağılımı var ve bu dağılım erkeklerle kadınlar arasında değişiyor. Google’da çok yetenekli kadınlar var ve bunlardan herhangi birinin ortalama erkek mühendisten daha kötü olduğunu da söylemiyorum. Yalnızca bu alanlara girmek isteyen kadın sayısı daha az, ancak eğer bu işi ve teknolojiyi seviyorsanız o zaman bu harika." dedi.

Google, daha sonra bu notu görüşmek üzere şirket genelinde bir toplantı düzenleyecek.