Teknoloji Cortana’yı Xbox One’da Kullanmak için Kinect Gerekli mi?

Cortana’yı Xbox One’da Kullanmak için Kinect Gerekli mi?

21.06.2015 - 09:40 | Son Güncellenme:

Xbox One'a yeni güncelleme ile geleceği ön görülen Cortana'nın Kinect'a ihtiyaç duyduğu ortaya çıktı... Windows 10'un yayınlanması ile beraber Xbox One'ı da güncellemeyi planlayan Microsoft, ara yüzü ve diğer işleyişi büyük...

Cortana’yı Xbox One’da Kullanmak için Kinect Gerekli mi

Xbox One'a yeni güncelleme ile geleceği ön görülen Cortana'nın Kinect'a ihtiyaç duyduğu ortaya çıktı... Windows 10'un yayınlanması ile beraber Xbox One'ı da güncellemeyi planlayan Microsoft, ara yüzü ve diğer işleyişi büyük oranda yenilemiş olacak. Konsola farklı ve kolay kullanımı sağlayan yeni özellikleri ekleyecek olan firma, sesli asistan servisi Cortana'yı da kullanıcıların beğenisine sunacak. Şimdiye kadar Cortana'nın Xbox One'da nasıl kullanılacağına dair detaylı bir bilgi sahibi olamamıştık ta ki yeni bir tanıtım videosunun görücüye çıkmasına kadar. Aşağıdan izleyebileceğiniz videonun sonunda, Cortana'nın Xbox One'da kullanılması için Kinect gerektirir ibaresini görüyoruz. Sesli asistan servisinin bizi duyması için mutlaka Kinect kullanmamız şart. Bu zamana kadar mikrofon yardımıyla asistanın kullanılabileceği düşünülüyordu.

Haberin Devamı

Şimdi ise Kinect zorunluluğun olduğu ortaya çıktı. Microsoft, ileride bu tarz bir şartı kaldırıp mikrofonları da Cortana için aktifleştirir mi bilinmez ancak böyle bir ihtimal şimdilik söz konusu değil. Cortana dışında Xbox One'a Windows 10 benzeri bir sistemi entegre edecek olan yazılım devi, arkadaşlar, etkinlikler ve diğer sekmeler için ayrı bir pencerede açılacak tarzda görünümü konsola dahil ediyor. Cortana ile beraber gelen güncellemenin tam olarak ne zaman yayınlanacağı henüz belli olmadı.