Teknoloji Haberleri Crea'dan yeni bir minik!

Crea'dan yeni bir minik!

05.06.2008 - 00:00 | Son Güncellenme:

Şirketler rekabet okyanusunda mini-dizüstü rüzgarına yelken doldururken, Türk menşeili Global firma Crea da bir minik dizüstü ile kendi adını duyurmaya hazırlanıyor.

Creadan yeni bir minik
Özellikle bilgisayar kasalarının yenilikçi tasarımı ile bilgisayar meraklılarını tekno marketlerde standlarına kilitleyen Türk firması Crea, 300 dolardan başlayan fiyatlarla Asus'un Eee PC'sine, yeşerdiği topraklar olan Türkiye'den MiniC'le kafa tutmaya hazırlanıyor.

6 saat pil ömrü sunan MiniC G100, 4-8W arasında değişen güç tüketimine sahip Intel Atom işlemcisini kullanıyor. MiniC serisinde kullanılan sabit disk çözümleri ise 80GB'lık notebook diski ya da daha uzun ömürlü pil, dayanıklılık ve taşınabilirlik için 16GB'a kadar flash ya da solid state disk seçeneği bulunmakta.

Haberin Devamı
10inç ekrana sahip olan MiniC, bir el çantasına sığabilecek ölçülerde (259x180x28.5mm) boyutlara ve 1 kilogram ağırlığa sahip. 3G ve WiFi bağlantıya da sahip olacak. 3G'nin Türkiye'ye gelmesiyle birlikte kendi üzerinde bulunan SIM kart yuvası ile 3G bağlantıyı saniyesinde kabul edecek olan ürün, aynı zamanda 1.3 megapiksellik web kamerasıyla görüntülü iletişimi de dize getirecek.

MiniC'te özel Linux işletim sistemiyle birlikte Windows işletim sistemi de seçilebilecek. Üründe 3 USB 2.0 port, 4'lü kart okuyucu bulunuyor.

Türkiye için Minik, Crea için MiniC olan bu ürünün dişli rakibi Asus Eee PC'ye neler yapacağını ise gelecek gösterecek.


Kaynak: