Oyun 'Cumhuriyet' bilgisayar oyunu çıktı

'Cumhuriyet' bilgisayar oyunu çıktı

30.01.2006 - 00:00 | Son Güncellenme:

Eurosoft firması, ‘Cumhuriyet‘ adlı bilgisayar oyununu piyasaya sürdü. Cumhuriyetin kuruluşunu anlatan bilgisayar oyunu, eğitici ve öğretici olarak tanımlanıyor.

Cumhuriyet bilgisayar oyunu çıktı

Cumhuriyet bilgisayar oyunu çıktı
Birinci Balkan Savaşı‘ndan Hatay‘ın Türkiye‘ye katılmasına kadar olan tarihi süreci içeren oyun, bir veya birden fazla oyuncunun soruları yanıtlayarak ilerlemesiyle oynanıyor.

Binin üzerinde sorunun yer aldığı oyun, kullanıcıların Kurtuluş Savaşı ve cumhuriyetin kuruluşuyla ilgili bilgilerini pekiştirmesini amaçlıyor.

Oyunla birlikte verilen ‘Bonus CD‘sinde ise cumhuriyet tarihinin dönüm noktalarıyla ilgili dokuz animasyon, Atatürk‘le ilgili fotoğraflar, İstiklal Marşı, 10‘uncu Yıl Marşı, 50‘inci Yıl Marşı ve 75‘inci Yıl Marşı‘nın MP3 formatındaki dosyaları, oyunda kullanılan üç boyutlu görsellerin gerçekçi modellemeleri ve grafikleri de yer alıyor.

Eurosoft, ‘Mustafa Kemal Atatürk‘ fotoğraf albümü CD setini de piyasaya sundu. Üç CD‘lik sette, Atatürk‘ün yaşamı boyunca çekilen fotoğraflarından yaklaşık 650‘si, renklendirilmiş Atatürk fotoğrafları, Gençliğe Hitabe, Nutuk ve Atatürk‘ün yaşam öyküsü yer alıyor.

İçindeki fotoğrafların tamamı yüksek çözünürlükte ve yüzde 80‘i ‘A3‘ boyutunda olan CD‘ler, Atatürk ile ilgili çalışmalar yapan, resimlerini arşivleyen herkes için başvuru kaynağı olarak hazırlandı.