Teknoloji Dev site yenileniyor!

Dev site yenileniyor!

17.09.2010 - 16:45 | Son Güncellenme:

Dünyanın en popüler sitelerinden birinde büyük değişimler var. İşte o site ve müthiş yenilikler...

Dev site yenileniyor

Kullanıcıların sadece 140 karakterle sınırlı mesajlarını paylaşmalarını sağlayan ve bugün kullanıcı sayısı 160 milyona dayanan Twitter'da büyük değişimler var. Şimdiye kadar Twitter.com büyük oranda sadeliği ön planda tutan yapısı ile dikkat çekiyordu. Ama kullanıcıların giderek artan talepleri ve sistem üzerinden metin tabanlı paylaşımların ötesinde resim, müzik ve video paylaşma tercihleri nedeniyle Twitter tüm bu paylaşımların daha kolay bir şekilde takip edilmesini sağlayacak yeniliklere gideceğini açıkladı.

Twitter.com sitesi iki sütunlu bir yapıya sahipti. Soldaki sütunda son Tweet'ler, sağda ise ek bilgiler yer alıyordu. Sol bölüm yeni yapıda büyük oranda aynı kalacak ama birkaç hafta içerisinde sağ sütunda radikal değişiklikler meydana gelecek. Artık kullanıcılar, Tweet'ler içerisine yerleştirilmiş resim ve videoları, bağlantılara tıklamaya gerek kalmadan Twitter'ın sağ sütunundan takip edebilecekler.

Twitter bu yeni yapıyı sağlayabilmek için zengin medya içeriği sağlayan YouTube, Vimeo ve Upstream gibi tam 16 farklı site ile özel işbirliğine gitti. Bu yenilikler şu an için çok sınırlı bir kullanıcıya kitlesine açıldı. Yapılan açıklamaya göre 160 milyon Twitter kullanıcısının tüm özelliklere sahip olması birkaç haftayı bulacak. O zamana kadar Twitter'ın resmi sayfasından yeni Twitter hakkında tüm merak ettiğiniz bilgilere ulaşabilirsiniz.


Daha fazlası için www.chip.com.tr sitesini ziyaret edebilirsiniz.