Teknoloji Haberleri DEVLER TABLETE OYNUYOR

DEVLER TABLETE OYNUYOR

08.01.2010 - 01:38 | Son Güncellenme:

Dünyanın en büyük teknoloji fuarı CES’te önce Japon elektronik devi Sony ardından da Microsoft, tanıttıkları yeni ürünlerle Apple’ın bu ay sonunda çıkarmaya hazırlandığı tablet PC (iTablet-iSlate) modeline şimdiden hazır olduklarının mesajını verdi

DEVLER TABLETE OYNUYOR

Microsoft’un CEO’su Steve Ballmer fuarın açılışında HP ile birlikte geliştirdikleri tablet PC ürününü tanıtırken, Sony birkaç ay içinde pazara çıkaracağı ‘Dash’ adlı tabletini sergiledi.

Ev işi ‘tablet’ geliyor
Sony’nin tablet görünümlü internet makinesi Dash, Bravia serisi televizyonlardaki içeriğin yanı sıra internetteki popüler uygulamaları da ekranına taşıyor. Bu sayede kullanıcıların ev içinde her an her yerde istedikleri içeriğe hızlı erişimi mümkün olacak. Gmail, Facebook gibi internet uygulamalarının yanı sıra Vaio, PS3 ve Bravia modellerindeki müzik, video ve fotoğraflara bu ekrandan da kablosuz olarak ulaşılacak. Yapılan sunumda internetten günlük sağlıklı yaşam tavsiyeleri bölümünde Dr. Mehmet Öz yer aldı. Dash nisan ayında 200 dolarlık fiyat etiketiyle pazara çıkacak.

Haberin Devamı

DEVLER TABLETE OYNUYOR


Bu yıla yetiştirilecek
CES 2010’un açılışında Microsoft CEO’su Steve Ballmer’ın tanıttığı tablet PC, şirketin yeni işletim sistemi Windows 7 platformu üzerinde çalışacak. Tam bir bilgisayar olarak kullanılacak olan cihaz aynı zamanda e-kitap cihazına da dönüşecek.
Şirket ayrıca 42 ülkede HP ürünleriyle birlikte arama motoru Bing’in ve MSN’in yüklü olarak geleceğini açıkladı.
Steve Ballmer, Bing’in Google’a sıkı rakip olduğunun da altını çizdi.

DEVLER TABLETE OYNUYOR

Pilli gözlüklü Sony 3D TV’ler martta Türkiye’ye de geliyor
Fuardaki standında endüstrinin merakla beklediği 3 boyutlu (3D) TV modellerini tanıtan Sony haziran ayındaki 2010 Dünya Kupası öncesinde (mart başı) yeni seri TV’leri satışa çıkaracağını açıkladı. İçerik tarafında televizyon kanalları, film, oyun ve müzik şirketleriyle el sıkıştıklarını açıklayan Sony’nin CEO’su Howard Stringer, “Gelecek 3D’de” diyerek şirketin bu alana ciddi yatırım yapacağının sinyalini verdi. Sony ilk etapta 40, 46, 52, 60 inç olmak üzere 4 modeli pazara sunacak. Ürünler 2 yeni nesil gözlükle birlikte gelecek. Bunun yanı sıra bazı Bravia modelleri (HX800-HX900) ek bir donanımla 3D’ye geçebilecek.
3 boyutu yakalamak için pille çalışan gözlükler kullanılmaya başlanacak. Bu ürünler TV ile kablosuz iletişim kurarak en gerçekçi görüntünün yakalanmasına aracılık edecek.