Teknoloji Disney, konuşabilen ve dokunmaya duyarlı akıllı duvar geliştirdi

Disney, konuşabilen ve dokunmaya duyarlı akıllı duvar geliştirdi

30.04.2018 - 10:10 | Son Güncellenme:

Disney, elektronik cihazlarla ve insanlarla etkileşime girebilen interaktif duvar teknolojisi geliştirdi. Duvar, herhangi bir yerine dokunduğunuzda dokunuşunuzu hissedecek hatta gizli kapıları da açacak.

Disney, konuşabilen ve dokunmaya duyarlı akıllı duvar geliştirdi

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Yüzyıllar boyunca duvarlar, duvar resimleri veyas sanat eserleri yaratmak için sanatçılara ve zanaatkârlara ilham kaynağı oldu. Şimdiyse Disney duvarların sadece sanattan daha fazlası için kullanıldığından emin olmak istiyor ve bu duvarlar gerçekten konuşabiliyorlar. Şirket, evlerimiz ve duvarlarımızla nasıl etkileşimde bulunduğumuzu değiştirmek istiyor ve duvarları dev trackpad'lere dönüştürecek yeni bir teknoloji geliştiriyor.

Disney, Carnegie Mellon Üniversitesi'ndeki araştırmacılarla birlikte “Wall ++” başlıklı geniş ölçekli "içeriğe duyarlı bir algılama sistemi” geliştirdi.Duvar, herhangi bir yerine dokunduğunuzda dokunuşunuzu hissedecek hatta gizli kapıları da açacak.

Wall ++, elektromanyetik sinyalleri kablosuz olarak izlemek için kullanılabiliyor. Çeşitli ev aletleri ve cihazlardan gönderilen verileri de algılayabilecek. Ayrıca evin etrafına gizli anahtarlar yerleştirmek ve hatta odadaki insanları izlemek için de kullanılabilir. Diğer potansiyel kullanım durumları, böyle bir duvara sahip bir odadaki insanlar üzerinde casusluk yapılmasını içeriyor. Aslında Wall++ cihazlarınız ve diğer duvarlarınızla konuşabiliyor.

Haberin Devamı

Bu, duvarın harekete duyarlı elektrotları örten iletken bir boyayla boyanmasının ardındna gerçekleştiriliyor. Duvarın tamamen "teknik olmayan" görünmesini sağlamak için başka bir standart plastik veya lateks boya tabakası kullanılabilir. Boya, Wall ++ geliştirme ekibi tarafından üretilen özel bir sensörle çalışıyor. Bu özel boyanın fiyatıysa metrekare başına 20 dolar.

V