Teknoloji Dizimag döndü mü? Dizimag'ın yeni adresi neresi?

Dizimag döndü mü? Dizimag'ın yeni adresi neresi?

10.01.2014 - 14:49 | Son Güncellenme:

Yabancı dizi siteleri arasında en çok tıklanan Dizimag'ın kapatılmasının ardından sitenin Dizikit adı altında geri döndüğü iddia ediliyor

Dizimag döndü mü Dizimagın yeni adresi neresi

Dizimag açıldı mı açılmadı mı derken, Dizimag'in yeni bir adresle geri döndüğü iddia edildi.

Yabancı dizi siteleri arasında en çok tıklanan Dizimag'ın kapatılmasının ardından sitenin Dizikit adı altında geri döndüğü iddia ediliyor

Son zamanların en büyük web sitesi kapatma operasyonlarından olan Dizimag için geçtiğimiz haftalarda bomba bir karar alınarak, kurucu ve çalışanlarının bilgisayarlarına el konulmuş, hapis cezası istemiyle yargılanmak üzere mahkemeye sevkedilmişti.

Telif haklarının ihlali söz konusu olduğu gerekçesiyle Digiturk'un de aralarında bulunduğu Warner Bros'un da işin içinde olduğu bilinen dava için mahkeme kararı bekleniyor. Dizimag.com, Dizimag1.com ve 2 gibi uzantıların da kapatılmasın ön ayak olan Diigturk, illegal olduğu bilinen siteye göz açtırmıyordu. Sonunda site pes etmiş yeni bir uzantıyla da internette barınamaz olmuştu. Geçtiğimiz saatlerde dava süreci henüz sonuçlanmamışken, kim tarafından açıldığı belli olmayan bir Dizimagg sitesi bugün yayına girdi. Twitter hesabından atılan tweetlere baktığımızda sitenin eski çalışanları tarafından tekrar kurulduğu, arşivin de tam olarak eskisi gibi tekrar kurulacağı belirtiliyor.

Bugün de dizimag olarak daha önce yayın hayatını sürdüren sitenin temasını kullanan dizikit.com yayına başladı

Dizimag neden kapatıldı?

Türkçe altyazılı dizileri ücretsiz izleme imkanı sunan Dizimag sitesinin yayınına, mahkeme kararının ardından site sahibinin evine yapılan baskınla son verildi. Değeri 8 milyon lira olarak tahmin edilen sitenin yayına dönmesi zor görünüyor.

Adana 1. Sulh Ceza Mahkemesi'nin hakkında kapatma kararı verdiği ancak yayınına farklı alan adları ile devam eden Dizimag sitesi tamamen kapatıldı.

Türk dizilerini izinsiz yayınladığından dolayı davalık olan ve sonrasında ücretsiz Türkçe altyazılı yabancı dizi yayınlayan Dizimag sitesi, en büyük dizi portallarından biri haline gelmişti. Sitenin günlük kazancının binlerce doları bulduğu ve sitenin piyasa değerinin de 8 milyon lira civarında olduğu iddia edilmişti.

Adana 1. Sulh Ceza Mahkemesi site hakkında kapatma kararı vermiş, sitenin sahibi Ogün Genco Akyürek, yayına dizimag1 ve dizimag2 gibi benzer alan adları ile devam etmişti. Sitelerine teker teker erişimin engellenmesi üzerine Akyürek, son olarak dizimag9 alan adını kullanıma sokmuştu.

Mahkeme kararı ile yasak yayının durdurulamaması üzerine dünyaca ünlü yapım şirketi Warner Bross'un devreye gidiği iddia ediliyor. İddiaya göre, şirketin avukatları, telif hakları ile ilgilenen savcılıktan arama izni çıkartarak, site sahibi Akyürek'in evinde arama yapılmasını sağladılar. Burada yapılan aramada, yayın yapılmasını sağlayan teknik teçhizata el konuldu ve böylece sitenin içerik sağlanması engellendi.

Telifsiz olarak dizileri yayınlayan Ogün Genco Akyürek’in mahkeme kararına aykırı hareket ettiği için alacağı cezanın ertelenmeyeceği ve paraya çevrilmeyeceği de iddialar arasında.

DiziMag Arşivine Ulaşmak Mümkün

Mahkeme kararı ile kapatılan DiziMag'teki dizi arşivine, bir kullanıcının oluşturduğu site ile ulaşmak artık mümkün.

Türkiye'nin en büyük yabancı dizi izleme portalı DiziMag'in kapatılma kararı geçtiğimiz haftalarda gündeme bomba gibi düşmüştü. DiziMag'in kapatılmasından sonra mağdur olan yabancı dizi tutkunları çareyi başka sitelerde aramaya başlamıştı.

Mahkeme kararı ile kapatılan ve bir daha açılmayacak olan DiziMag, bünyesinde bulundurduğu yabancı dizileri başka siteye yüklüyordu. Kullanıcılar mail.ru sitesine yüklenmiş olan dizileri bu platform üzerinden izliyordu. Ancak DiziMag'in kapatılması bu siteye yüklenen dizileri etkilemedi.

Bir kullanıcının açmış olduğu DiziMag Arşiv isimli site sayesinde popüler olan dizilerin eski bölümlerine ulaşmak mümkün hale geliyor. Mail.ru sitesine yüklenen dizilerin linklerini bir araya getiren internet kullanıcısı, siteyi video arama mantığı ile kurduğunu belirtiyor.

Dizimag kapandı. Dizimag neden kapatıldı?

Dizimag sitesi tarih oldu. Warner Bros'un avukatları Dizimag'in sahibinin evini basıp tüm cihazlara el koydular. Darphane gibi para basan dizi izleme sitesinin fişi çekilirken sahibine hapis yolu göründü.

Bildiğiniz üzere Türkiye'nin en büyük online dizi izleme sitelerinden olan Dizimag, geçtiğimiz günlerde yayın hayatına son verilerek mahkeme kararıyla erişime kapatılmıştı.

Dizimag.com'un mahkeme kararı ile kapatılmasından sonra Dizimag1 ve Dizimag2 şeklinde 2 farklı alanadları (domain) altında yayına devam eden ve Dizimag 9‘a kadar domain isimleri hazırlayan site artık tamamen bitmiş durumda.

WARNER BROSS'UN AVUKATLARI EVDEN ALDI

Şarkıcı Umut Akyürek’in kardeşi Ogün Genco Akyürek’e ait olan site mahkeme kararına rağmen farklı domainlerle yayına devam edince dünyaca ünlü yapım şirketi Warner Bross'un avukatları kapıya dayandı.

Avukatlar, Akyürek'in evini telif hakları ile ilgilenen savcılığın aldığı arama kararı ile arayıp suç aletlerine el koydurdu. Warner şirketinin avukatları site yayını yapan cihazlara da el koydurunca sitenin yayını bitti.

Telifsiz olarak dizileri yayınlayan Ogün Genc Akyürek’in mahkeme kararına ısrarla aykırı hareket ettiği için alacağı cezanın ertelenmeyeceği ve paraya çevrilmeyeceği söyleniyor.

Darphane gibi para basıyordu

İnternet sitelerinin kullanım oranlarını takip eden Alexa ratinglerine göre dünya klasmanında 1904.cü sırada yer alan Dizimag’ın takribi değeri 8.500.000.-TL olarak belirtilmişti.

Günde 536.000 kişinin tıkladığı sitenin günlük gelirinin 7000.- Dolar civarında olduğu tahmin ediliyordu.

Mahkeme kararıyla bitirilen Dizimag artık olmayacak, bu siteden ücretsiz dizi izleyenlerin bu eksikliklerini paralı servis veren yer ve platformlardan sağlaması gerekiyor.

'Dizimag benzeri site çalıştıranlara duyurulur polis yolda çok yakında kapınız çalınabilir.'