Teknoloji Dizüstü bilgisayarların ömrü doluyor!

Dizüstü bilgisayarların ömrü doluyor!

26.04.2010 - 10:49 | Son Güncellenme:

Microsoft Dynamics Türkiye Pazarlama Müdürü Berkhan Esmer, teknolojinin baş döndürücü hızla ilerlediğini belirterek, "Gelecek 5 yılda dizüstü bilgisayarlar ömrünü doldurabilir çünkü her şey cep telefonuna kayıyor" dedi.

Dizüstü bilgisayarların ömrü doluyor

Berkhan Esmer, bir etkinliğe katılmak üzere geldiği Hatay’ın İskenderun ilçesinde yaptığı açıklamada, bilişim dünyasındaki gelişmelerin hemen her gün arttığını, dizüstü bilgisayarların boyutlarının küçüldüğünü, işlevlerinin arttığını, birçok cep telefonunun da bilgisayarlar kadar verimli kullanılabildiğini söyledi.

Haberin Devamı

Baş döndürücü bir hızla ilerleyen teknolojide önemli gelişmeler yaşanmaya devam edeceğini ifade eden Esmer, "Önümüzdeki 5 yılda diz üstü bilgisayarlar ömrünü doldurabilir çünkü her şey cep telefonlarına kayıyor. Yakın gelecekte basit bir çipli kart sayesinde istenen her yüzey bilgisayar ekranı gibi dokunmatik olarak kullanılabilecek. Tek gazete alacağız, bu kart sayesinde gazetemizin sayfalarını güncelleyebileceğiz. Microsoft’un Surface Dynamics ürünü bu amaçla hazırlanıyor" diye konuştu.

Microsoft’un en büyük gelirinin işletim sistemlerinden oluştuğunu belirten Esmer, yazılım hizmetleri ve MSN Messenger hizmetini kullanıma açtığında önemli gelir artışı sağladığını, Türkiye’nin messenger kullanımında dünyada 3. ülke olduğunu bildirdi.

Haberin Devamı

Berkhan Esmer, kendileri açısından messenger kullanıcı bilgilerinin gizliliğinin esas olduğunu ancak kullanıcıların da kesinlikle uyması gereken hususlar bulunduğunu ifade etti.

Esmer, "Messenger şifrelerinin çalınmasıyla ilgili son zamanlarda çok şikayetler alıyoruz. Kullanıcılara kesinlikle şifre olarak isim, soy isim, doğum tarihi, şehir ismi, sevdiği hayvan veya otomobil ismi, telefon numarası kullanmamalarını öneriyoruz. Şifreleme yaparken de kesinlikle harf ve sayı karakterlerini bir arada kullanılmamalarını istiyoruz" dedi.