Teknoloji DJI'dan akıllı telefon boyutunda 4K video kaydedebilen yeni drone: Mavic Air

DJI'dan akıllı telefon boyutunda 4K video kaydedebilen yeni drone: Mavic Air

24.01.2018 - 10:30 | Son Güncellenme:

DJI, Mavic Pro modelinden daha küçük olan yeni drone modeli Mavic Air'ı tanıttı. Mavic Air, Mavi Pro'dan yarı yarıya daha küçük ve yüzde 41 oranında daha hafif. Peki DJI Mavic Air'ın fiyatı ne kadar? DJI Mavic Air ne zaman piyasaya çıkacak?

DJIdan akıllı telefon boyutunda 4K video kaydedebilen yeni drone: Mavic Air

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

DJI, neden dünyanın en iyi drone üreticisi olduğunu bir kez daha herkese hatırlattı. DJI en yeni katlanabilir drone modeli Mavic Air'ı açıkladı. Mavic Air, şirketin en etkileyici drone modeli olabilir.

Mavic Air, 2016'da piyasaya çıkan Mavic Pro'nun yarısı kadar büyüklüğünde ve ondan yüzde 41 daha hafif. Siyah, beyaz ve kırmızı olmak üzere 3 farklı renkte üretilen cihazın ön siparişe hazır olduğu ve verilen siparişlerin 28 Ocak'ta gönderileceği belirtildi.

DJI, bir cebe sığacak kadar katlanabilen Air için "çizim tahtasına geri döndü" diyor. Gerçekten de, "akıllı telefon boyutunda" olduğundan bir ceket cebinde rahatlıkla taşınabilir. Bu yüzden Mavic Air için tam olarak vlogger'ların istediği seviyede bir cihaz olduğunu söyleyebiliriz.

Haberin Devamı

DJIdan akıllı telefon boyutunda 4K video kaydedebilen yeni drone: Mavic Air

Mavic Air saniyede 30 kare ile 4K video kaydı yapabiliyor. Ayrıca 1080p'de 120 kare ağır çekim video kaydedebiliyor. En havalısı ise 32 MP'lik küre biçiminde bir görüntü ve video klibi oluşturan "Asteroid" adlı özelliği. 4K video kaydı yapabilen modelin 3 eksenli gimbal’ı da daha etkili çekimler için yeniden tasarlanmış.

En az çaba sarf ederek havadan daha sinematik çekim yapmanıza yardımcı olan, gerçekten eğlenceli bir "Boomerang" modu da var. Gerçek bir bumerang gibi, Mavic Air de yukarıdan başlıyor, yana doğru fırlıyor ve sonra da 180 derece dönerek arka tarafdan geri geliyor. DJI, bunun günbatımı gibi şeyleri çekmek için harika olacağını söylüyor. Bu yeni kamera özelliklerinin tamamı, Mavic Air'e entegre edilmiş yeni 7 kameralı sistem tarafından sağlanıyor.

DJIdan akıllı telefon boyutunda 4K video kaydedebilen yeni drone: Mavic Air

Mavic Pro gibi katlanabilen Mavic Air, 21 dakika boyunca havada kalabiliyor. Saatte 60km civarında hıza ulaşan cihazın bataryası USB Tip-C üzerinden şarj ediliyor. Drone bu arada 12 megapiksel fotograf da çekebiliyor. Mavic Air’ın 8 GB dahili hafızası bulunuyor. Böylelikle microSD kart bulunmasa bile fotoğraflar ve videolar çekilebiliyor.

DJI Mavic Air'ın fiyatı 799 dolar. İki adet ek batarya, kılıf, şarj istasyonu ve pervanelerden oluşan paketi ise 999 dolar Satışlar 28 Ocak itibariyle başlayacak.

Haberin Devamı