Teknoloji Haberleri Doğan Holding'in telekom faaliyetleri Smile’da toplandı

Doğan Holding'in telekom faaliyetleri Smile’da toplandı

06.04.2007 - 00:00 | Son Güncellenme:

Doğan Yayın Holding bünyesindeki telekom, GSM, bilişim ve dijital teknolojiler alanındaki faaliyetler, Smile Holding çatısı altında toplandı.

Doğan Holdingin telekom faaliyetleri Smile’da toplandı

Telekomünikasyon, dijital ürün, bilişim ve yarı finansal hizmetleri içeren ürün yelpazesini tek bir noktadan sunmayı hedefleyen Smile Holdingin tanıtıldığı basın toplantısında konuşan Smile Holding Üst Yöneticisi Emre Alkin, son kullanıcıya yönelik olarak kapsamlı bilişim hizmetlerinin yanı sıra, ödeme ve tahsilat gibi yarı finansal işlemlere kadar geniş bir ürün yelpazesinde hizmet
sunacaklarını söyledi.
    
Alkin, her gün yeni teknolojilerin ve ürünlerin kullanıcıların hizmetine girdiğine işaret ederek, "Smile Holding olarak hedefimiz, kişilerin güncel yaşamdaki bilişim ve iletişim teknolojileri alanındaki gereksinimlerine yaratıcı model ve çözümler sunarak, anlaşılır, hızlı ve yenilikçi bir yaklaşımla ürün,
hizmet ve yeni teknolojilere kolayca ulaşılmasını sağlamaktır" diye konuştu.
    
Bilişim servislerinin yanı sıra, operatörlerin hizmet ve ürünlerini de Smile noktalarında toplayacaklarını aktaran Alkin, bir teknoloji marketi olmadıklarına dikkati çekti.
    
Emre Alkin, bilişimle ilgili tüm hizmetlerinin yanı sıra, GSM fatura ödeme, kredi kartı ödeme gibi hizmetleri büyük bayilikler ve mobil iletişim noktaları üzerinden tüketicilere sunacaklarını kaydetti.
    
Smile Holding İcra Kurulu Üyesi Ersin Pamuksüzer ise geniş ağlı bir bayi sistemi ile operatör, banka ve diğer önemli alt yapılara sahip grupların hizmetlerini en ücra köşelere kadar ulaştırmada kolaylık sağlamayı planladıklarını ifade etti.
    
Pamuksüzer, operatör ve bankaların alanlarına girmeyeceklerini dile getirerek, tüketicilerin telekomünikasyon ve diğer alanlarda ulaşacağı hizmet ve işlemleri gerekli bilgi ve becerilere sahip olarak yerine getirmek üzere örgütlendiklerini söyledi.
    
70 bin Smile noktası hedefleniyor
    
Bu örgütlenmenin, dağıtım ağı ile alt yapı ve servis sunuculara verilecek destek şeklinde iki biçimde olduğunu belirten Pamuksüzer, yapacakları işin hizmet aracılığı olduğunu, tüm Türkiye’ye yayılarak üretici, servis sağlayıcı ve müşteri
arasındaki hizmetleri kolay ulaşılabilir halde tutmayı hedeflediklerini vurguladı.
    
Kendilerine 70 bin Smile noktası hedefi koyduklarını, birinci yıl için 2 bin 500-3 bin nokta hedeflediklerini aktaran Pamuksüzer, 70 bin hedefine 4-5 yıl içinde ulaşmayı düşündüklerini bildirdi.
    
Dükkan, corner, mobil noktalar ve ürünlerin hızına bağlı olarak 1.5-2 milyar dolarlık ciro hedeflediklerini belirten Pamuksüzer, 5 yılın sonunda ciroda 7-10 milyar dolara kadar çıkmayı beklediklerini söyledi.
    
Pamuksüzer, 150 milyon dolar civarında bir yatırım yaptıklarını bildirdi.
    
Bu arada, Doğan Yayın Holding AŞ’den Borsa’ya yapılan açıklamada, şirket Yönetim Kurulunun, sermayesine yüzde 84,99 oranında iştirak ettiği bağlı ortaklığı Smile Holding AŞ’nin sermayesinin 20 milyon YTL’ye tamamı nakden karşılanmak suretiyle artırılmasında yeni pay alma haklarının tamamının
kullanılacağını bildirdi.