Teknoloji Doktorların da Kendine Özel Bir Instagram’ı Var: “Figure 1″

Doktorların da Kendine Özel Bir Instagram’ı Var: “Figure 1″

01.09.2015 - 09:48 | Son Güncellenme:

Instagram reddedilemeyecek kadar eğlenceli fakat bazen dakikalarınızı ve saatlerinizi boşlukta geçiriyor hissine kapılabilirsiniz. Doktorların Instagram'ı Figure 1 ise hayat kurtarıyor. Anlamsızca bir memnuniyet duyabilirsiniz. Fakat bir diğer yandan fotoğraf paylaşma...

Doktorların da Kendine Özel Bir Instagram’ı Var: “Figure 1″

Instagram reddedilemeyecek kadar eğlenceli fakat bazen dakikalarınızı ve saatlerinizi boşlukta geçiriyor hissine kapılabilirsiniz. Doktorların Instagram'ı Figure 1 ise hayat kurtarıyor. Anlamsızca bir memnuniyet duyabilirsiniz. Fakat bir diğer yandan fotoğraf paylaşma uygulaması hayat kurtarıyor. Bu uygulama Figure 1 bilinen adıyla ise Doktorlar için Instagram. Dr. Josh Landy doktorların hastalık durumların hakkında konuşmak için birbirlerine fotoğraf gönderdiğinde aklına Figure 1 fikri gelmiş. Birbirlerine soru sorabildikleri yada meslektaşlarına durumlar hakkında bilgi verebildikleri bir uygulama. Sonra ise çemberi büyütüp dünyadaki bütün doktoların birbirlerine yardımcı olabilecekleri bu uygulamayı düşünmüş.

Haberin Devamı

İşte bu Figure 1’in çıkış noktası. Dünyadaki doktorların fotoğraf, bilgi ve “beğeni” paylaşabildikleri bir ağ. Union Square Ventures gibi yatırımcılardan bu program için 8 milyon dolar toplamış. Figure 1’in sonuçları ise harika. Uygulamaya bakmak doktorların garip dünyasına bakmak gibi. Oldukça ilginç vakalar, garip doktor şakaları ve ne kadar hayatın kurtulduğu gibi her şey mevcut. Doktor-hasta ilişkisinden ve gizlilikten ötürü uygulama dövme, hastanın yüzü gibi kişilik özelliklerini siliyor. Ayrıca doktorun fotoğrafı paylaşabilmesi için ise hastadan yazılı izin alması gerekiyor.