Teknoloji Domuz gribi işleri değiştirdi

Domuz gribi işleri değiştirdi

11.12.2009 - 00:01 | Son Güncellenme:

Şirket toplantıları, domuz gribi salgınıyla birlikte değişti. İşte yeni toplantı yolları...

Domuz gribi işleri değiştirdi

Probil Genel Müdürü Esra Öztezcan 2009 yılında video konferans çözümlerine yönelik talebin arttığını ifade etti. Finans ve eğitim alanlarının yanı sıra kamu kurumları da video konferans ile zaman ve paradan tasarruf ediyorlar. Video konferansla toplantı maliyetleri yaklaşık yüzde 70 oranında azalıyor.

Video konferansın farklı lokasyonlardaki çalışanları sesli ve görüntülü olarak bir araya getirerek özellikle kurumlar için hız ve tasarruf sağladığına dikkat çeken Öztezcan, geçmişte sadece büyük ölçekli işletmelerde kullanılan çözümlerin artık farklı sektörlere yayıldığına dikkat çekti.

Toplantı masrafları yüzde 70 azalıyor

Video konferans pazarının tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de hızlı gelişim gösterdiğine dikkat çeken Esra Öztezcan şunları söyledi: "Video konferans çözüm maliyetleri talep edilen hizmetin niteliğine göre 2100 Dolar'dan başlayıp 20 bin Dolar ve üzerinde olabiliyor. Yatırımın geri dönüşleri ise 3 aya kadar düşebiliyor. Türkiye çapında bölge müdürlükleri olan bir kurumun, bölgeler ve genel müdürlük arasında haftalık olarak minimum 4 adet toplantıya ihtiyacı olduğunu düşünelim. Bu kurumun video konferans kullanarak 1 ayda sağlayacağı zaman ve maliyet tasarrufuyla aylık toplantı masraflarını yüzde 70 oranında azaltması mümkün. Probil olarak sunduğumuz bu çözümler, karbon salınımıyla ortaya çıkan çevre kirliliğinin azalmasına da ciddi ölçüde katkı sağlıyor."

"Domuz gribi talebi arttırdı"

Müşterilerinin son dönemde rekabette öne çıkabilmek, verimliliklerini artırmak ve maliyetlerini düşürebilmek için, zamandan tasarruf sağlayan hizmetlere yöneldiklerini kaydeden Öztezcan, " Video Konferans çözümleri, tüm dünyada maliyet avantajı sunmasının yanında; özellikle, yangın sel, felaket, salgın hastalık vb. gibi özel durumlarda iş akışlarının kesintisiz sürdürülebilmesine olanak tanıdığı için her geçen gün daha çok tercih ediliyor. Özellikle H1N1 virus ( domuz gribi ) vakası ile birlikte tüm dünyada video konferans çözümlerine ilginin yoğun olarak arttığını gözlemliyoruz. Bunun doğal yansıması neticesinde Türkiye'de de aynı artış ve ilgi olduğunu söyleyebiliriz. Türkiye'de son aylarda video konferans çözümlerini tercih eden firma ve kurum sayısında ciddi oranda artış gözlemledik. Video konferans çözümlerinin toplam satışlarımız içindeki payı son dönemde oldukça yükseldi" yorumunda bulundu.

Grip günlerinin popüler seçeneği

Domuz gribi özellikle havalimanlarında alınan önlemler nedeniyle birçok profesyonelin ve kurumların farklı alternatiflere yönelmesine neden oldu. Bugüne kadar var olan verimli bir çözüm olan video konferans, böylece daha sık gündeme geldi ve daha çok tercih edilir oldu.

Video konferans sistemleri Dünya üzerinde sağlık hizmetlerinde ve özellikle Meksika'da son domuz gribi sürecinde de doktorlar tarafından sıkça kullanıldı. Başta yüksek bant genişliği olmak üzere son dönemde yaşanan teknolojik gelişmelerle daha gelişkin ve düşük maliyetli bir çözüm seçeneği haline gelen video konferans, uzaktan eğitim alanında da giderek daha yaygın hale geliyor.

Probil Hakkında

Telekom, finans, kamu ve reel sektörde güçlü bir referans ağına sahip Probil, müşterilerine rekabet avantajı sağlayan; sektörel çözüm, iş çözümleri, sistem entegrasyonu, dış kaynak kullanımı, servis ve bakım hizmetleri, network çözümleri ve danışmanlık gibi geniş bir yelpazede hizmet sunuyor.

Türkiye'de bilişim sektöründe hem yerli hem de yabancı sermayeli yatırım şirketlerinin ortak olduğu tek teknoloji şirketi olan Probil'in iştirakleri ile beraber 450 çalışanı, 6 şubesi ve 44 iş ortağı bulunuyor. Probil, her biri kendi alanında uzman iştirakleri ENOCTA, AKADEMİ ve BDH ile farklı ihtiyaçlara yönelik çözümler sunuyor.

Probil hakkında daha fazla bilgi için:

Basın bülteninden derlenmiştir


Daha fazlası için www.chip.com.tr sitesini ziyaret edebilirsiniz.