Teknoloji Donald Trump: ABD'nin uzayda askeri bir güce ihtiyacı olabilir

Donald Trump: ABD'nin uzayda askeri bir güce ihtiyacı olabilir

14.03.2018 - 16:24 | Son Güncellenme:

ABD Başkanı Donald Trump ordu içerisinde gelecekte 'Uzay Kuvvetleri' oluşturabileceklerini söyledi. Uzayı bir savaş alanı olarak değerlendiren Trump,'Uzay Kuvvetleri'nin yakında kurulabileceğini söyledi.

Donald Trump: ABDnin uzayda askeri bir güce ihtiyacı olabilir

Donald Trump, San Diego'da askerlere yaptığı konuşmada, gelecekte ABD ordusu içinde 'Uzay Kuvvetleri' oluşturabileceklerini söyledi. ABD'nin uzayda kendisini savunabilecek yeterlilikte olması gerektiğini belirten Trump, "Yeni ulusal stratejilerim artık uzayı bir savaş alanı olarak değerlendiriyor. Tıpkı hava, kara ve deniz gibi. Nasıl hava kuvvetlerimiz, deniz kuvvetlerimiz ve kara kuvvetlerimiz varsa aynı şekilde yakında uzay kuvvetlerimiz de olabilir" dedi.

Haberin Devamı

?Trump sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Biliyorsunuz geçen gün 'uzayda büyük miktarda iş yapmamız nedeniyle belki de uzay kuvvetlerine sahip olmamız gerektiğini' söyledim. Bunu söylerken çok da ciddi değildim ama sonra bunun harika bir fikir olduğunu ve belki de bunu yapmamız gerektiğini söyledim"

Geçen yıl ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Kuvvetler Komitesi, Hava Kuvvetleri biriminin altında 'Uzay Kuvvetleri'nin kurulmasının önünü açan tasarıyı desteklemişti.

Temsilciler Meclisi ve Senato ise nihai olarak yıllık Savunma Bakanlığı yetkilendirme kanunu çerçevesinde ayrı bir Uzay Kuvvetleri kurulmamasına karar vermişti. Ancak bazı uzmanlara göre kanun gelecekte bu birimin kurulmasına zemin hazırlıyor.
Trump'ın Ulusal Güvenlik Danışmanı H.R. McMaster da daha önce yaptığı bir açıklamada ABD'nin uzayda yaşanacak çatışmalara hazırlıklı olması gerektiğini ifade etmişti.