Teknoloji Drone Tehlikelerinden Korunma Yolları

Drone Tehlikelerinden Korunma Yolları

17.04.2016 - 14:12 | Son Güncellenme:

Drone kullanımının son yıllardaki önlenemez artışı bazı girişimleri, üniversiteleri ve güvenlik firmalarını büyük bir arayışa yöneltti.

Drone Tehlikelerinden Korunma Yolları

İstenmeyen bir durumda hava araçlarını belirlemek ve durdurmak. Şimdiden bir çok bu araçlar ile ilgili istenmeyen olaylar yaşandı. Havalimanı yakınlarında uçurulan bir araç uçuş güvenliğini tehlikeye yol açtı. Bir çok pilot havalimanlarının yakınlarında uçurulan hava araçlarından şikayetçi. Beyaz Saray çevresinde uçan bir tanesi ise bir güvenlik krizine yol açtı.

Haberin Devamı
Droneların Olası Tehlikelerine Engel Olma Yöntemleri

Bu araçları yakalamaya yaran bir ağ sistemi mevcut. Japon polisinin sahip olduğu anti drone timi istenmeyen durumlarda yine bu araçların ağ taşıyan versiyonlarını kullanıyor. Bunun bir avantajı var. Polisler aracı ele geçirebiliyor. Özellikle istenmeyen bir şey taşıyan hava araçları bu yolla etkisiz hale geliyor.

Hollanda polisi istenmeyen araçları yakalamak için kartal eğitiyor. Sonuçta tekerleği icat etmeye gerek yok. Hollandalılar böyle durum için biyolojik yönden savaşıyor. Şimdilik denemesi yapılan proje oldukça ümit verici.

Ağ atan silahlar uçan küçük araçlar için bir başka çözüm. İngiliz Openwork Engineering şirketi Skywall 100 adını verdiği omuzdan ateşlemeli silah ile bu sorunu çözmeyi amaçlıyor. Bir de bu yöntem ile Japonların yöntemini birleştiren bir teknik Michigan üniversitesi tarafından geliştirildi. Ağ atıcı silah taşıyan araçlar benzerlerini yakalamaya çalışıyor.

Haberin Devamı

Tabi bir de hiç uğraşmayıp eski yöntemleri kullanmak var. O da ateş etmek. Amerika’da Kentucky’de yaşayan birisi evinin üzerinden uçan aracı silahla vurarak düşürmüştü.