Teknoloji Dubai caddeleri sürücüsüz polis araçlarına emanet

Dubai caddeleri sürücüsüz polis araçlarına emanet

06.07.2017 - 18:58 | Son Güncellenme:

Geçtiğimiz aylarda robot polisleri ile gündeme gelen Dubai sürücüsüz polis araçlarını görücüye çıkardı. Dubai, 2030'da polis gücünün yüzde 25’ini robotlardan oluşturmayı hedefliyor.

Dubai caddeleri sürücüsüz polis araçlarına emanet

Geçtiğimiz aylarda robot polisleri ile gündeme gelen Dubai şimdi de sürücüsüz polis araçlarını görücüye çıkardı. Singapur merkezli OTSAW tarafından geliştirilen robotik polis gücü ilk siparişini alarak göreve çıkmak için hazırlanmaya başlıyor. Dubai’de hizmete girecek olan O-R3 bu yılın sonlarına doğru kullanıma girecek.

Haberin Devamı

Bir drone ile eşlenen araç merkezden kontrol edilebiliyor ve sahip olduğu biyometrik yazılım sayesinde suçluları tanıyabiliyor. Robot, aynı zamanda 360 derece kamera, termal sensörler, yüz tanıma, lidar ve 100 metreye kadar eşzamanlı çevre haritalama gibi özelliklerle kendi kendini yönetebiliyor. Robot, saatte maksimum 16 kilometre hıza da erişebiliyor.

O-R3, 360 derecelik bir kamera vasıtasıyla merkezi bir izleme istasyonuna canlı video yayını gönderecek ve böylece Dubai Polisi her an olup bittiğini görebilecek.

Güvenlik alanında teknolojik yatırımlarına hız veren Dubai'de polis robotlar ise turistik bölgelerdeki görevine geçtiğimiz haftalarda başladı.