Teknoloji Dünyanın en büyük dikey çiftliği Dubai’de kuruluyor

Dünyanın en büyük dikey çiftliği Dubai’de kuruluyor

09.07.2018 - 10:34 | Son Güncellenme:

Dünyanın en büyük dikey çiftliği, Crop One ve Emirates Group tarafından Dubai'de kurulacak. Bu çiftlikte Emirates Airlines yolcuları için salatalar ve yeşillikler yetiştirilecek.

Dünyanın en büyük dikey çiftliği Dubai’de kuruluyor

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Crop One ve Emirates Flight Catering işbirliğiyle kurulacak dikey çiftlik, 12 bin metre kare alanı kaplayacak. Yeni tesisin 364 hektarlık tarlaya eşdeğer olacak. Ayrıca her gün ortalama 2.7 ton ürün vermesi bekleniyor.

Emirates ve Crop One'ın yeni dikey çiftliği en büyük tesis olacak. Şu anda dünyadaki en büyük dikey çiftlikler Chicago'daki FarmedHere çiftliği (8400 metre kare) ve New Jersey'deki Aerofarms çiftliği (6400 metre kare).

Dikey tarım sadece büyük miktarlarda arazi tasarrufu sağlamakla kalmıyor, aynı zamanda geleneksel tarım suyunun sadece yüzde birini kullanıyor. Sıkı kontrol edilen çevre nedeniyle hiçbir pestisit veya herbisit gerektirmediği de bildirildi. Bu durumda, tesisin Dubai'nin Al Maktoum Uluslararası Havalimanı'nın hemen bitişiğinde açılmasından dolayı nakliye maliyetleri ve emisyonlar da azaltılacak. Hasattan sadece birkaç saat sonra gıdalar müşterilere sunulacak.

Haberin Devamı

Dikey çiftçiliğin diğer önemli avantajlarından biri de gemiler, römorklar, şehir içi hatta uzay dahil olmak üzere neredeyse her yerde kurulabilmesi.

Dubai tesisinin inşaatı bu yıl Kasım ayında başlayacak ve orada yetiştirilen ilk uçak içi yemekler Aralık 2019'da sunulacak.