Teknoloji Dünyayı Değiştirecek Olan Kamera

Dünyayı Değiştirecek Olan Kamera

26.04.2016 - 14:12 | Son Güncellenme:

Günümüzde Silicon Valley’de bulunan hemen hemen her şirket dünyayı değiştirebileceğine inanıyor. Peki bir kamera girişimi ile dünyayı değiştirmek mümkün mü?

Dünyayı Değiştirecek Olan Kamera

Dünyanın gidişatına etki edebilecek gerçek yenilikler, akıllı telefonlar, internet, sürücüsüz arabalar bu şirketlerin gürültüsünün arasından çıkabilen nadir şeyler. Ravij Laroia elinde devrim yaratacak bir teknoloji tuttuğunu iddia eden bir isim. Light isimli kamera girişiminin yöneticisi olan Lario daha önce görülmemiş bir kaliteye ve kullanışlılığa sahip olan bir kamera tuttuğunu açıkladı.

Haberin Devamı

İlk kamerası L16‘yı geçtiğimiz Aralık ayında duyuran firma dünyanın ilk çoklu objektife sahip olan kamerasını geliştirdiklerini açıklamıştı. O günden itibaren ön sipariş ile satışa çıkan o kamera o kadar çok sipariş almış ki firma ön sipariş programını kapatmış bulunmakta. 1699 dolarlık kameranın bu kadar yüksek bir ön sipariş alması beklenmiyordu.

Laroia’ya yaptığı basın toplantısında sorulan soru ilgi çekerken yöneticinin cevabı daha ilginç oldu. Nikon ve Canon gibi dev üreticiler ile L16’nın baş edip edemeyeceğini soran gazeteciye Laroia beş on yıl içerisinde böyle üreticilerin adının bile duyulmayacağını açıkladı.

Bir takım dedikodulardan sonra cihazın nasıl olacağı belli oldu. Sadece bir iPhone büyüklüğünde olan kameranın optik zoomu, geniş açılı lensi ve DSLR benzeri sensörü ile gerçekten de büyük kamera üreticilerinin tekrar düşünmesini sağlayacak bir cihaz ile karşı karşıya olabiliriz. 16 farklı sensöre sahip olan kameralardan 5 tanesi 33mm ve normal akıllı telefon kamerası gibi. Kalan 11 lens 70 milimetre ile 150 milimetre arasında değişiyor.