Teknoloji Haberleri Dünyayı nasıl bir gelecek bekliyor?

Dünyayı nasıl bir gelecek bekliyor?

10.08.2010 - 12:06 | Son Güncellenme:

Yönetim ve teknoloji ekseninde dünyanın etkili 3 küresel düşünürü Bilişim Zirvesi için Türkiye’ye geliyor!

Dünyayı nasıl bir gelecek bekliyor

Cevabı 4 Ekim’de Lütfi Kırdar’daki Ana Tema Konferansı’nda tartışılacak…

Haberin Devamı

4-5 Ekim’de Lütfi Kırdar’da başlayıp 6-9 Ekim 2010’da TÜYAP’ta devam edecek Bilişim Zirvesi’10, 4 Ekim’deki Ana Tema Konferansı’nda dünyanın etkili üç küresel düşünürünü ağırlayacak. Kevin Kelly, Charles Leadbeater ve Dennis Anderson; kuralların değiştiği 21. yüzyılın ikinci 10 yılında, “Oyun Yeniden Başlıyor” temasıyla dünyayı nasıl bir geleceğin beklediğini anlatacaklar.

Kitabıyla “The Matrix” filmine ilham veren Kevin Kelly

WIRED Dergisi’nin kurucularından ve efsanevi editörü Kevin Kelly, “Düşünür, çevreci ve olağandışı bir filozof. Doğanın tek kişilik bir gücü…” olarak tanımlanıyor. “Kimse herkes kadar zeki değildir” diyen Kelly’nin “Out of Control: The New Biology of Machines, Social Systems, and the Economic World” kitabı Matrix filmine ilham veren kitaplardan biri olmuştu. Bugün Kelly, yaşamının ana sorusu olan “Yeni teknoloji ortaya çıktığında nasıl düşünmeliyim?” sorusunun yanıtlarını içeren ve ‘What Technology Wants’ adını taşıyan yeni kitabı üzerinde çalışıyor. Bilişim Zirvesi’10’da “Oyun teknolojiyle yeniden başlıyor: Kaçınılmaz geleceğe nasıl daha iyi hazırlanabiliriz?” başlığında konuşacak olan Kevin Kelly, değişen senaryolardaki yeni rolleri anlatacak…

Haberin Devamı

“En büyük düşünür ve en iyi fikir üreten kişi” seçilen ve İngiltere Başbakanlarından Tony Blair’in danışmanı Charles Leadbeater
BBC, Vodafone, Microsoft, Ericsson, gibi dünya çapında kurumlara danışmanlık yapan Charles Leadbeater, 2005’de Accenture Yönetim Danışmanlığı tarafından “Yönetim alanında dünyanın en büyük düşünürlerden biri” seçildi. Leadbeater, New York Times’ın verdiği “Yılın en iyi fikrini üreten ödülü”nün sahibi oldu. Bilişim Zirvesi’10’un iş ortaklarından British Council’ın desteğiyle Türkiye’ye gelen Leadbeater, zirvedeki konuşmasında gelecek yıllarda etkisi her alana yayılacak olan “Bulut kültürü ve kitlesel yaratımın gücü”nü anlatacak!

Birleşmiş Milletler BT Danışmanı Prof. Dennis Anderson
Birleşmiş Milletler Bilgi ve İletişim Teknolojileri Gelişimi Küresel Birlik Birimi’nde üst düzey danışman olarak görev yapan Dennis Anderson, sürdürülebilir gelişim, BT teknolojileri, bilgi politikaları, küresel dijital farklar, insan-bilgisayar etkileşimi, multi medya, yapay zeka, matematik, uzaktan eğitim, yeni medya ve e-reklam konusunda araştırmalar yapıyor. Anderson, St. Francis, City, Pace, New York ve
Boğaziçi gibi birçok üniversitede eğitmenlik yaptı. Anderson, Bilişim Zirvesi’10’da “Gelecek 10 yılda CIO’ları neler bekliyor” başlığıyla iş dünyası ve teknolojinin gelecekteki beraberliğinin nasıl şekilleneceğini anlatacak.

Haberin Devamı

Bilişim Zirvesi’10, bu yıl Türkiye’nin yanı sıra Makedonya, Yunanistan, Arnavutluk, İran, Irak, Suriye, Azerbaycan, Birleşik Arap Emirlikleri, Ürdün, Katar vb. ülkelerinden bürokratlar, parlamenterler ve iş adamlarını da ağırlayacak. 10’uncu yılında “Bölgesel Bilişim Zirvesi” misyonuyla yola çıkılan etkinlikte, gelecek 10 yılda da rakiplerinden bir adım önde olmak isteyen iş profesyonellerini çok önemli konular bekliyor. Turkcell’in ana sponsor olduğu Bilişim Zirvesi’10’da 6 bin ziyaretçinin ağırlanması hedefleniyor.

Haberin Devamı

BZ’10 da bu yıl Yurtdışı ile yeni iş bağlantıları kurmak için 10’u aşkın çevre ülkeden iş-siyaset dünyasının katılacağı ve işbirliklerinin konuşulacağı Ülkelerarası Parlamenterler Zirvesi ve Devletlerarası E-Devlet Forumu; krizin ardından senaryoların değiştiği dünyada finansal gücü korumak için, bilişimin finans dünyasında yarattığı başarılara ulaşma yollarının anlatılacağı Finansta Bilişim Konferansı; tüm iş süreçlerinin başrolü telekomünikasyon teknolojileriyle fark yaratmak için, güvenlikten verimliliğe kadar birçok önemli konunun işleneceği Telekom Konferansı; elektronik sağlık hizmetleriyle sağlıklı yaşam kalitesinin nasıl artırılabileceği, sektörde dünya uygulamaları ve Türkiye’de yaşanacak değişikliklerin ele alınacağı e-Sağlık/Tele-Sağlık Konferansı; kurumsal rekabette teknolojinin fark yaratan gücünden yararlanmak için, gelecek nesil iş zekasından iş süreçlerinde maksimum verim için doğru dış kaynak kullanımının anlatılacağı 30’u aşkın İş Çözümleri ve Teknoloji Oturumları ve tüm dünyada ülkelerin yeni gücü olan siber savunma stratejilerini anlamak için Savunmada Bilişim Konferansı düzenlenecek.