Teknoloji Dyson, Elektrikli Araç Üretmeye Hazırlanıyor

Dyson, Elektrikli Araç Üretmeye Hazırlanıyor

24.03.2016 - 15:56 | Son Güncellenme:

Yıllar geçtikçe sayısı artacağı söylenen elektrikli araç modasına şimdi ise Dyson markası katılmaya hazırlanıyor…

Dyson, Elektrikli Araç Üretmeye Hazırlanıyor

Bu zamana kadar geliştirdiği fan ve elektrikli süpürge gibi cihazları ile tanınmış olan Dyson, son yılların en iddialı üreticilerinden biri konumunda. Özellikle ev eşyalarında çığır açmış olan firma, bir hayli güçlü olan süpürge modelleri sayesinde sektöre farklı bir rekabet havası katmış bulunuyor. Bu sayede hem elektronik ev aletlerinde yaşanan gelişmeleri bir adım öteye taşımış olan firma, şimdi ise elektrikli araç üreteceği bilgisi ile gündeme gelmiş durumda. Firma, şu anda Birleşik Krallık bölgesinde yeni bir yatırım yapmaya çalışıyor. Ürettiği vakum teknolojisi ile sektörde çığır açmış olan şirket, eğer yatırım ve sermaye toplama aşamasında başarılı bir iş çıkarırsa elektrikli araç üretimi için ilk temelleri atmış olacak.

Haberin Devamı

Şu anda verilen iş ilanları, aslına bakarsak Dyson markasınınzz bu görev husunda ne denli iddialı olduğunu kanıtlıyor. Daha önce mühendislik alanında verilen iş ilanları, tam 500 kişiye yeni iş imkanı sunmuş olacak. Şirket bünyesinde büyük bir iş sahası oluşturmaya hazırlanan markanın neredeyse tüm gerekli işlemleri yerine getirmeye başladığı görülüyor.

Elektrikli araç sektöründe bir hayli iddialı olan Tesla, bildiğiniz üzere sadece bu konu üzerine yoğunlaşmış ve sonucunda başarılı araba modelleri ile karşımıza çıkmış durumda. Aynı şeyi gerçekleştirmesi beklenen Dyson’ın sadece elektrikli araçlara yönelerek alanında başarılı bir firma olması bekleniyor.