Teknoloji e-Devlet’e Kalan TOKİ Taksiti Görüntüleme ve Ödeme Özelliği!

e-Devlet’e Kalan TOKİ Taksiti Görüntüleme ve Ödeme Özelliği!

09.12.2015 - 16:22 | Son Güncellenme:

TOKİ, dar gelirli vatandaşlara yönelik ürettiği evlerle onları ev sahibi yapıyor. TOKİ’den konut veya işyeri alan taksitleri süren vatandaşlar taksit ödemeleri ile güncel borç bakiyelerini artık internet üzerinden online takip...

e-Devlet’e Kalan TOKİ Taksiti Görüntüleme ve Ödeme Özelliği

TOKİ, dar gelirli vatandaşlara yönelik ürettiği evlerle onları ev sahibi yapıyor. TOKİ’den konut veya işyeri alan taksitleri süren vatandaşlar taksit ödemeleri ile güncel borç bakiyelerini artık internet üzerinden online takip edebilecek. Açıklamayı TOKİ Başkanı Ergün Turan yaptı. Turan, “TOKİ'den konut ya da iş yeri alan ve taksitleri hali hazırda devam eden vatandaşlar, taksit ödemeleri ile güncel borç bakiyelerini internet üzerinden takip edebilecekler” dedi. Sistem ileride e-Devlet'e entegre olacak TOKİ'nin konut ve iş yeri alıcılarının borçlarını ve ödemelerini anlık ve güncel olarak takip edebilmeleri amacıyla "Online Taksit Sorgulama" sistemini hizmete sunuldu. Sisteme TOKİ'nin www.toki.gov.tr adresinin sağ üst köşesinde bulunan linkten ulaşılabilecek.

Haberin Devamı

Sorgulama ekranında; Proje adı, vatandaşın borçlu bulunduğu banka, sözleşme tarihi, sözleşme tutarı, ödenen taksitlerin toplamı, ödenen taksit sayısı ve ödenmemiş taksit sayısı gibi verilere yer alacak. Vatandaşlar sistem sayesinde borçlarına anlık ulaşacaklar. Sistem ilerleyen aşamalarda e-Devlet hizmetleri içerisinde de yer alacak. Sisteme Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası ile erişilebiliyor. Sistemde; Türkiye Halk Bankası ve Ziraat Bankası aracılığı ile satılan konutlar için sorgulama yapılabiliyor.