Oyun E3 2018'in ilk gününde hangi oyunlar tanıtıldı?

E3 2018'in ilk gününde hangi oyunlar tanıtıldı?

11.06.2018 - 11:18 | Son Güncellenme:

Dünyadaki bütün oyuncuların her yıl merakla beklediği E3 oyun fuarının birinci günü geride kaldı. EA, Microsoft ve Bethesda’nın konferansları ile başlayan birinci günde birbirinden sürpriz oyunlar ilk kez tanıtıldı. İşte E3 2018'in ilk gününde öne çıkan duyurular ve oyunlar...

E3 2018in ilk gününde hangi oyunlar tanıtıldı

Ahmet Anıl Demirhan/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

ELDER SCROLLS VI

Bethesda, konferansının sonunda en büyük bombayı patlatarak yıllardır merakla beklenen Elder Scrolls serisinin son oyununu tanıttı. 2011 yılında çıkan ve birçok eleştirmen tarafından yılın oyunu kabul edilen Skyrim ile tüm dünyada bir fenomen haline gelen seri, ilk defa gün yüzüne çıktı. Oyuna dair şu an başka bir bilginin bulunmaması, daha uzun bir süre bekleyeceğimiz anlamına gelebilir.

CYBERPUNK 2077

2015 yılının en çok konuşulan ve en çok ödül alan oyunu The Witcher 3’ün yapımcısı Polonya’lı CD PROJECT RED, yıllar süren bekleyişi sonunda dindirdi ve beklenen oyunları CYBERPUNK 2077’nin yeni fragmanını Microsoft’un konferansının sonunda görücüye çıkardı. Yapımcı firma, 2077 yılında distopik bir evrende geçecek oyunun yaptıkları en büyük oyun olduğunu söylüyor. Çıkış tarihi hakkında bir bilgi verilmezken, oyun PS4/XBOX/PC’nin yanısıra yeni nesil konsollarda da boy gösterecek.

Haberin Devamı

FALLOUT 76

Bethesda, Fallout 4’te uyguladığı detaylı E3 tanıtımını bu kez Fallout 76 ile devam ettirdi. Fallout evreninin ilk online oyunu olmasıyla birlikte, tek başına da oynanabilecek. Fallout 4’ten 4 kat daha büyük bir haritada geçecek oyun bu kez West Virginia’da geçiyor ve 3. oyunun öncesini konu alıyor. Oyunun çıkış tarihi ise 14 Kasım 2018.

MICROSOFT 4 STÜDYOYU SATIN ALDI

Belki de gecenin en büyük sürprizi, Microsoft’un başta Ninja Theory (Ninja Gaiden, DmC, Heavenly Sword, Hellblade) olmak üzere 4 stüdyoyu kadrosuna katmasıydı. Konsola özel oyunlarda Sony ve Nintendo’nun oldukça arkasında kaldıklarını daha önce kabul eden Xbox’ın başkanı Phil Spencer, konferans sırasında Ninja Theory ile beraber Undead Labs (State of Decay), Playground (Forza), ve Compulsion Games (We Happy Few)’i satın aldıklarını duyurdu. Phil Spencer bunlarla beraber Santa Monica’da AAA oyunlar için yeni bir stüdyo kurulduğunun da müjdesini verdi.

ANTHEM

Mass Effect ve Dragon Age ile tanıdığımız Bioware, yılardır üzerinde uğraştıkları Destiny tarzı oyunları Anthem’ı bir kez daha görücüye çıkardı. Yaptıkları en büyük proje olduğu açıkça gözlenen oyun, Monster Hunter - Destiny karışımı ile ilgi çekiyor. Oyun 22 Şubat 2019’da satışa çıkacak.

Haberin Devamı

SHADOW OF THE TOMB RAIDER

2013’te başarılı bir şekilde aramıza dönen yeni nesil Tomb Raider üçlemesinin son oyunu Microsoft’un konferansında ilk kez görücüye çıktı. Yeni bir Avengers oyunu üzerinde çalıştığı hakkında birçok dedikodu olan Crystal Dynamics yerine Deus Ex ile tanıdığımız Eidos Montreal’İn yapımcılığını üstlendiği oyun, 14 Eylül’de oyunseverlerle buluşacak.

HALO INFINITE

XBOX’IN en ünlü figürü Master Chief, Infinite ile bir kez daha geri dönüyor. Halo 5’in sonrasında geçecek oyunun xbox’ın hangi konsoluna veya ne zaman çıkacağına dair bir bilgi şu an bulunmamakta.

GEARS 5

XBOX’ın büyük üçlüsünün bir başka üyesi olan Gears of War serisinin yeni üyesi de bu E3’te duyuruldu. Yeni karakterlerin görücüye çıktığı bu devam oyununda seri tarihinde ilk kez bir kadın karakter başrolde. 2019’da XBOX ve Windows için çıkacak olan oyunun yapımcılığını bir kez daha Coalition üstleniyor.

Haberin Devamı

METRO EXODUS

Metro 2033 ve Metro: Last Light ile oyun dünyasında önemli yer edinen 4A Games, ikinci kez E3 gösterimini yaptıkları Metro Exodus ile büyük beğeni topladığını söyleyebiliriz. Ukrayna’daki iç savaş yüzünden stüdyolarını Malta’ya taşımak zorunda kalan yapımcı firma, bundan hiç etkilenmemişçesine oldukça görkemli bir oyuna imza atmış görünüyor. Oldukça lineer bir oynanışı olan seri, açık dünya konseptine taşınıyor. Oyun, Days Gone ve Anthem ile aynı günde, 22 Şubat 2019’da satışa çıkacak.

SEKIRO: SHADOWS DIE TWICE

Dark Souls ve Bloodborne ile tanıdığımız From Software’nin The Game Awards’da tanıttıkları yeni oyunlarının ne olduğu merakla bekleniyordu. Microsoft’un konferansında oynanış görüntüleriyle boy gösteren oyun için ninja temalı Dark Souls diyebiliriz. 2019’da çıkacak oyunun yönetmenliğini ise Dark Souls’un yaratıcısı Hidetaka Miyazaki üstlenecek.

RAGE 2

E3 öncesi duyurulan ve büyük sürpriz olan RAGE 2, 6 dakikalık oynanış görüntüsüyle karşımıza çıktı. Bethesda’nın diğer iki FPS oyunu Wolfenstein ve Doom’u andıran aksiyon mekaniklerinin göze çarptığı oyun Mad Max ve Just Cause ile tandıığımız Avalanche Studios ile beraber oyunun yapımcılığını üstleniyor. Araba sürüş mekaniklerinde uzman olan Avalanche ile oluşan bu beraberlik oldukça potansiyelli duruyor. Oyun 2019’un bahar aylarında satışa çıkacak.

Haberin Devamı

THE DIVISION 2

Uzun bekleyişler sonucunda 2016 yılında oyunseverlerle buluşan seri, maddi açıdan oldukça başarılı olsa da eleştirmen ve oyuncular tarafından biraz hayalırıklığıyla karşılanmıştı. Ubisoft Massive ise ilk oyunun temel mekanikleri üzerine inşa ettiği serinin yeni oyununun oynanış videosunu XBOX’ın konferansında görücüye çıkardı. Washington’da geçecek olan oyunun çıkış tarihi 15 Mart 2019.

DYING LIGHT 2

Açık dünyada geçen zombi temalı oyunlar arasında en çok beğenilen oyunlar arasında yer alan Dying Light’ın devamı yıllardır bekleniyordu. Polonya’lı firma Techland, oynanışa getirdikleri yeniliklerin yanında bu kez işi büyütüyor ve tüm şehrin yaşamını etkleyecek kararları, aksiyonlarınız ve seçimleriniz üzerinden size bırakıyor. Oyunun çıkış tarihi açıklanmadı.