Populer Bilim Ebedi uzay yolculuğu

Ebedi uzay yolculuğu

24.07.2009 - 11:05 | Son Güncellenme:

NASA belki de geri dönüşü olmayan bir yolculuk için astronot arıyor.

Ebedi uzay yolculuğu

NASA’nın daha önceleri de astronot aradığını biliyoruz. Fakat bu sefer işler biraz daha farklı. NASA bu sefer adaylarını çok daha zor bulabileceği bir iş için astronot arıyor. Bu yeni uzay yolculuğu daha uzaktaki gezegenleri hedefliyor. Bu yüzden yıllarca sürebilir hatta hiç geri dönüşü olmayabilir.

Haberin Devamı

Bu durum NASA keşif sistemleri direktörü John Olson’a göre biraz daha farklı. Olson’a göre dönüşü olmayan bir uzay yolculuğu için gönüllü bulmak çok da zor olmayacak. Olson, “bu, geçmişte okyanusları aşan keşiflerin ya da Amerika Birleşik Devletleri’nde batıya giden öncülerin geri dönme umudu olmadan yaptıkları yolculuklardan farklı değil” diyor.

Olson’a göre bu yüzyılın ortalarına kadar Mars fethedilecek. Yeni nesil astronotlarsa daha uzaktaki gezegenlere yapılacak ve onlarca yıl sürebilecek yolculuklara çıkacaklar ve belki de tekrar Dünya’ya dönemeyecekler.

“Ay’a tekrar döneceğiz ama bu sefer bayrak dikmek için değil” diyen Olson önümüzdeki dönemdeki yolculukları şu şekilde açıkladı; “Mars’a gidecek bir sıçrama noktası belirlemek için önce Ay’a gideceğiz. NASA’nın Mars dışında ilgilendiği uzak hedefler arasında astreoidler ve Dünya’ya yakın diğer uzay cisimleri de var. Daha sonra ise Güneş Sistemi içinde bulunan daha uzak yerlere gözümüzü dikeceğiz”

Haberin Devamı

NASA, uzun uzay yolculukları planlıyorsa da diğer ülkeler ya da gelecekte uzay çalışmalarına girmesi beklenen özel şirketler bu konuda önceliği üstlenebilir. Bunun nedeni ise NASA’nın hala Kennedy’nin Dünya dışına gönderilecek canlıların mutlaka geri getirilmesi direktiflerine uyma zorunluluğu.

Bugüne kadar 3’ü hazırlık testlerinde, 14’ü de uçuş sırasında olmak üzere toplam 17 NASA astronotu hayatını kaybetti. 

Daha fazlası için sitesini ziyaret ediniz.

Yazarlar